DRAMATIČNA ZAVRŠNICA U BELGIJI: Srbija pala protiv afričke selekcije

Autor:

Sport

29.05.2021

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na međunarodnom turniru u belgijskom Kortrajku.

RepublikaFoto: KSS
Jelena Bruks

Izabranice Marine Maljković odigrale su još jedan neizvestan meč, a na kraju je pobedu ostvarila selekcija Nigerije rezultatom 59:56 (11:8, 17:18, 10:14, 21:16).

Prva i poslednja deonica pripale su afričkoj selekciji, dok su srednje dve dobile srpske košarkašice. Veliku neizvesnost tokom čitave utakmice pokazuje i činjenica da je rezultat čak 13 puta bio izjednačen, a da su se ekipe smenjivale u vođstvu osam puta.

Ključni razlog poraza Srbije leži u čak 26 prodatih lopti i samo pet ukradenih. Nigerija je dobila borbu u skoku (42-35), u poenima iz reketa (30-10) i poenima posle kontranapada (16-4). Srbija je šutirala 36 posto iz igre i 72 posto sa linije za slobodna bacanja, a izvela je devet penala manje od protivnika.

Najefikasnija igračica u postavi Srbije bila je kapitenka Jelena Bruks sa 14 poena (4-7 za tri poena, 3 asistencije). Po 12 su postigle Sonja Vasić (8 skokova, 4 asistencije) i Aleksandra Crvendakić (3-5 za tri poena, 6 skokova), a 10 koševa zabeležila je Ivon Anderson (4 asistencije).

Izabranice Marine Maljković odigraće poslednju utakmicu na turniru u Kortrajku u nedelju od 17 časova protiv selekcije Portorika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading