SUSPENZIJA ZA SUDIJE: ABA liga POTVRDILA da je Zvezda UNAKAŽENA u Podgorici!

Autor:

Sport

29.05.2021

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović govorio je u Jutarnjem programu Prve televizije o finalnoj seriji i suđenju na mečevima Crvene zvezde i Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Crvena zvezda - Budućnost

Ono što je bilo očigledno, sada je i potvrđeno, u mečevima u Podgorici je bilo spornih odluka.

- Imamo mi u ABA ligi za zadovoljstvo. Spomenuli ste trenere i igrače Zvezde i Budućnosti. Želim da im odam počast na fer pristupu. Lepa je slika bila u dvorani Pionir kada sam dodelio kapitenu Budućnosti trofej za drugo mesto, kada je cela hala aplaudirala. Čula se i pesma koju volim 'Crna Gora i Srbija, to je jedna familija- rekao je Vojinović.

Zbog suđenja u Podgorici, Zvezda je tražila ekspertizu.

- 19 situacija je bilo u analizi, a napravljeno je nekoliko sudijskih grešaka u četvrtoj utakmici. Te utakmice su sudile najbolje sudije ABA lige. Četvorica od tih sudija su na F4 Evrolige u Kelnu. Nismo bili zadovoljni kako je suđenje bilo u četvrtoj utakmici. Zvezda je tražila ekspertize, sudijska komisija je odradila i utvrdila da je bilo grešaka pogotovu u četvroj četvrtini- rekao je i dodao:

- Cela finalna serija je bila neizvesna. Najveća razlika je bila u petoj utakmici sedam razlike. Cela finalna serija je bila do poslednjeg napada neizvesna.

Da li je na sudije u Podgorici vršen pritisak?

RepublikaFoto: KSS
Milija Vojinović

- Ono što sam siguran je da su sudijske greške nisu posledica pritiska već da su posledica lošeg dana. U pripremi finalne serije odradili smo razgovore sa akterima, svi mogu da potvrde da su sudije imale bezbednost, komfor i da su to bili dobri uslovi za odigravanje utakmice.

Zašto nisu sankcionisani posle treće, a ne četvrte utakmice?

- 72 sata je potrebno da se uradi ekspertiza. To je obiman dokument. U četvrtoj utakmici sudije su grešile na obe strane.

U Podgorici, u dve utakmice, Budućnost je imala 69 bacanja, Zvezda 31. U Beogradu je bilo manje-više izbalansirano.

- To je jedan statistički parametar, koji može da se uzme kao relevantan, ali način igre može da utiče na to. U četvrtoj utakmici nije samo taj statistički podatak doprineo kažnjavanju sudija. Ali pošto smo videli neke greške, to se samo nadovezalo za taj statistički podatak. Oni će snositi sankcije naredne sezone (2 utakmice), ali nisu ni mogli sada da sude u Beogradu, pošto su u Kelnu na Fajnal-foru Evrolige u Kelnu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading