PARNI VALJAK SLABO KRENUO, PA PREGAZIO ZEMUNCE: Partizan ubedljv protiv Mladosti, debitovala nova pojačanja!

Autor:

Sport

27.05.2021

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Mladost iz Zemuna sa 70:50 u prvom meču četvrtfinalne serije Superlige Srbije.

RepublikaFoto: KK Partizan
Kapiten Partizana... Novica Veličković

Partizan je tako poveo sa 1:0, i za dva dana imaće priliku da pobedom u drugom meču obezbedi plasman u polufinale.

Crno-beli su zbog brojnih problema sa povredama odigrali meč u daleko izmenjenom sastavu u odnosu na kraj sezone u ABA ligi, a debitovala su i nova pojačanja Trej Dreksel, Dušan Miletić i Aleksa Stepanović.

Partizan se i pored ubedljivog trijumfa dugo mučio sa ekipom Mladosti, a pogotovo u prvom poluvremenu utakmice. Ipak, na kraju su stigli do zasluženog trijumfa i vođstva u seriji.

Mladost je svoju prvu prednost imala u prvoj četvrtini, kada je posle prve trojke došla do vođstva 7:6 i oni su jako dugo stajali na samo jednom pogođenom šutu za tri poena.

 

 

Partizan je dodao gas i prvu deonicu dobio sa 21:14, a ubrzo je ta prednost iznosila 32:19, da bi Mladost to istopila na samo 6 razlike i na kraju je stajalo 32:26 pred početak trećeg perioda.

Taj deo meča Mladost otvara trojkom, pa nam sledi festival promašaja. U periodu od kraja treće do sredine četvrte četvrtine je Partizan osam minuta bio bez koša i onda uspeo da pregazi goste u finišu utakmice.

U subotu od 18 sati se igra meč broj dva. Najefikasniji je bio Janković sa 17 poena, 16 je imao Trifunović, a po 12 Veličković i Dangubić. Pojačanja Dreksel i Stepanović ubacili su šest i jedan poen, dok je Miletić imao četiri i čak 12 skokova.

Na drugoj strani, Gombo i Belić po 13 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading