ABA LIGA PRIZNALA: Zvezda POKRADENA protiv Budućnosti u Podgorici!

Autor:

Sport

27.05.2021

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je bila nezadovoljna suđenjem na dva meča u Podgorici, zbog čega je od ABA lige zatražila ekspertizu Sudijske komisije.

RepublikaFoto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Detalj sa četvrtog meča u Podgorici

Primedbe Crvene zvezde su se ispostavile kao tačne.

Kako saznajemo Komisija u sastavu Saša Maričić (predsednik), Saša Šarac (član) i Petar Denkovski (član) naglasila da je očekivala kvalitetnije suđenje u važnim utakmicama za ekipe i Ligu obzirom na iskustvo dugogodišnjeg suđenja utakmica ABA i Evrolige i dokazanog kvaliteta svih šestoro arbitara u tim duelima.

Što se tiče treće utakmice Komisija je evidentirala pogrešne odluke na štetu oba tima, ali je utvrđeno da je suđenje u poslendjoj deonici bilo bez greške. Sva trojica arbitara, Sreten Radović, Matej Boltauzer i Damir Javor su, shodno tome, ocenjena 3,70, donosno 3,50, ali im je zbog težine utakmice data konačna ocena - 3,70.

Situacija sa četvrtim mečom je, pak, znatno drugačija i tu je Komisija utvrdila da je Zvezda bila žestoko ošrećena protiv Budućnosti.

Ekspertizom je ustanovljeno je da je suđenje na toj utakmici timski i individualno bilo ispod standarda Lige sa individualnim doprinosom sudija u kvalitetu suđenja i pogrešnim odlukama na štetu obe ekipe tokom cele utakmice, s velikim brojem pogrešnih procena kontakt situacija. Takođe, sve odluke koje su bile pogrešne u četvrtoj deonici tog meča, donete se, kako je navela Komisija, na štetu Crvene zvezde.

Zbog svega toga dvojica arbitara Saša Pukl i Sašo Petek dobili su negativnu ocenu, 2,5, dok je Uroš Nikolić ocenjen 3,5.

Prema članovima 19.1, 19.2 i 19.3 Pravilnika sudijske komisije koji se odnosi na sankcije, ocena 2.5 automatski znači dve utakmice nesuđenja po tempu delegiranja.

Foto: ABA liga

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading