Rađa: U Srbiji se poštuje reč legendi!

Autor: Tanjug

Sport

26.11.2017

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razlika između košarkaških reprezentacija Hrvatske i Srbije je u tome da su Srbi nastavili da rade po principima škole iz koje potiče i hrvatska košarka i što se poštuje reč legendi, rekao je u intervjuu za "Večernji list" bivši hrvatski košarkaš, Dino Rađa.

Rađa je nahvalio srpsku košarku

- Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, pa sad i Saše Đordevica, nastavile da rade po crti te škole, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis. I tako je bilo 20 godina. Kod njih se poštuje to što legende kažu i toga se drže, dok kada smo mi to pokušali, bili smo zaustavljeni - rekao je Dino Rađa, objašnjavajući razlike hrvatske i srpske košarke.

Kriza u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji traje već godinama, a poslednji "šamar" desio se od Holandije, gde su u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2019. godine izgubili rezultatom 68:61. Holandija, koja nikada nije važila za košarkašku naciju, priredila je iznenađenje pobedom protiv Hrvatske, piše "B92".

Hrvatska igra sa reprezentacijom Italije, a Rađa kaže da su u situaciji "kao da su tek sleteli na Mesec" i da moraju da se snađu i grade ispočetka.

- Moramo učiti od drugih, ne živi se na staroj slavi. Mi te reprezentacije potcenjujemo, a ipak u Holandiju i Rumuniju idemo na derbi - rekao je Rađa.

Hrvatska se nalazi sa reprezentacijama Italije, Holandije i Rumunije u grupi za kvalifikaciju na svetsko prvenstvo, a najbolje tri reprezentacije idu dalje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading