(VIDEO) ZVEZDA POVELA POSLE DRAME: Crveno-beli SRUŠILI Budućnost za vođstvo u finalu ABA lige!

Autor:

Sport

16.05.2021

15:43 >> 18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli uspeli da slomiju velikog rivala na startu finalne serije na Jadranu.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Crvena zvezda - Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da savladaju Budućnost u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 82:78 za vođstvo od 1:0 u seriji u finalU ABA lige.

Crveno-beli su uspeli da slave uprkos izostanku plejmejkera Korija Voldena, a sjajan je bio Džordan Lojd. Amerikanac je postigao 23 poena, kao i Ognjen Dobrić, a Davidovac je dodao 12.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Rid sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i deset skokova, a Ivanović je ubacio 16.

Inače, četa trenera Dejana Radonjića je vodila tokom većeg dela utakmice, imala je i plus 15 u poslednjem kvartalu, ali su se gosti vratili serijom Nikole Ivanovića. Na kraju je Lojd bio precizan sa penala za veliku pobedu Crvene zvezde.

Tok meča iz Pionira mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

4. četvrtina

10. minut - Ipak, do kraja susreta, pobeda Zvezde nije dovođena u pitanje. Gosti su pokušali da uđu u penal završnicu, ali je Lojd imao "mirnu ruku" za penala. 

9. minut - Popustila je odbrana domaćina, to je iskoristio Rid i smanjio na samo minus četiri (76:72). Ipak, Zvezda je poentirala nakon ofanzivnog skoka, a Nikolić je napravio faul u napadu i završio utakmicu - 78:72. Nakon toga, Lojd je načinio prekršaj nad Ivanovićem koji je dao 11 poena u zadnjih četiri minuta, čime je smanjio na 78:74. Mitrović je nehotično postigao autokoš, a usledio je odgovor Rida (80:76).

7. minut - Podgoričani su zapretili sa nekoliko uspešnih odbrana, a nakon poena uz faul Nikole Ivanovića razlika je smanjena na 72:65

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Kuzmić u borbi za poziciju

5. minut - Veliku seriju Crvene zvezde prekinuo je Rid svojim 20. poenom (70:57), ali klub sa Malog Kalemegdana "grabi" ka 1:0 u seriji. Potom, Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut, za svaki slučaj, posle Nikolićevih poena na semaforu je bilo 70:59.

3. minut - Ognjen Dobrić je postigao prve koševe u 4. kvartalu, Zvezda po prvi put ima dvocifrenu prednost (66:55) koju je dodatno uvećao Džordan Lojd - 68:55.

1. minut - "Plavi" su propustili prvi napad u 4. četvrtini, ali je i Lojd bio neprecizan u šutu za tri, i dalje je na snazi rezultat sa kraja trećeg perioda igre.

Zvezda ima osam poena prednosti pred poslednju deonicu (63:55)

 

 

10. minut - Crveno-beli imaju velikih plus osam pred poslednju četvrtinu, nakon furioznog finiša trećeg kvartala - 63:55.

9. minut - Zvezda ima četiri poena viška (59:55), a Edžam je napravio faul u napadu i petu ličnu grešku!

7. minut - Dela Vale je sa tri slobodna bacanja svom timu doneo novi preokret - 51:52. Odgovorio je Dobrić, rezultatska klackalica u dvorani "Aleksandar Nikolić"(53:52).

5. minut - Džastin Kobs je novom trojkom smanjio na 49:44, potom je Simonović promašio na ulazu, a nakon slobodnih bacanja Rida na semaforu Pionira stajalo je 49:47.

RepublikaFoto: Starsport

3. minut - Tvrd početak drugog poluvremena, Zvezda održava minimalno vođstvo.

1. minut - Lojd i Nikolić nisu iskoristili napade na startu drugog dela igre, a prve poene postigao je Kuzmić koji je bio polovičan sa penala (45:38)

Crveno-beli su sa šest poena viška otišli na veliki odmor - 44:38!

10. minut - Lazić je pogodio uz zvuk sirene na isteku prvog dela igre, Zvezda vodi sa 44:38! Prvi strelac meča je Džordan lojd sa 15, dok Vili Rid ima 14 koševa.

 

 

9. minut - Crveno-beli su se ponovo malo "odlepili", ali Rid koji je već dvocifren, ne dozvoljava Zvezdi da ode na dvocifrenu prednost (40:36). Zatim je promašio Lojd, koji već ima 15 poena, a Kobs je zaradio treću ličnu, i to u napadu.

7. minut - Budućnost je preokrenula pošto je Rid bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, ali je Lojd uzvratio trojkom, uz faul (33:30). Davidovac je ipak uspeo da ubaci van linije 6,75 za "plus pet" - 36:31.

5. minut - Lojd je vratio crveno-bele na "plus 4" (26:22), ali je Kobs iznudio faul Dobrića pri šutu za tri poena, pa je uspeo da smanji zaostatak na minimalan (26:25). Uzvratio je Rit trojkom, tek drugom za domaće iz 14. pokušaja, Kobs održava goste u igri - 29:27

3. minut - Dva minuta igre u drugoj deonici niko nije uspeo da poentira. Sjajnu odbranu igraju oba tima, ali četu trenera Radonjića nikako ne ide šut sa distance (1/12). "crni niz" oba tima prekinuo je bivši kapiten kluba sa Malog Kalemegdana Luka Mitrović za vođstvo Budućnosti od 22:20.  

1. minut - Budućnost nije iskoristila prvi napad u drugoj četvrtini, kao ni Zvezda pošto je promašio kapiten Branko Lazić. 

Kraj 1. deonice, Zvezda - Budućnost 20:20

 

 

10. minut - Zoran Nikolić je propustio šansu da donese egal Podgoričanima, promašio je oba, aali je uzvratio Kuzmić istom merom, pa je ostalo 20:18. Ipak, centar gostiju je pogodio iz igre na isteku prvog kvartala za izjednačenje (20:20).

9. minut - Nastavlja se period dobre igre Budućnosti koji je krunisao trojkom Petar Popović za 20:18!

7. minut - Vili Rid sa šest poena održava priključak "plavih", Zvezda ima prednost od 18:11, domaći sastav igra izuzetno agresivno u odbrani što im za sada donosi vođstvo.

5. minut - Tehničku grešku zaradio je Dejan milojević u ranoj fazi meča, a to je iskoristi Lojd sa linije penala (7:4), ali je potom Lendri Noko načinio faul u napadu. Dobar ritam domaćih nastavljen je poenima Davidovca, a i Lojd je položio u kontri za 11:4! Gosti su se veoma brzo vratili u igru, Nikolić je pogodio van linije 6,75, pa potom i Rid još jednom (12:9).

3. minut - Prve poene za crnogorski tim postigao je Rid (2:2), a uzvratio je Lengston Hol za 4:2.

1. minut - Počelo je finale ABA lige. Prve poene za crveno-bele postigao je Džordan Lojd - 2:0! Sa druge strane, Vili Rid je promašio sa poludistance, pa napravio faul nad Nokom.

 

 

 

 

Počinje meč u dvorani "Aleksandar Nikolić"

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading