MANIPULIŠU I VARAJU! Šta će reći Grobari? Dule Vujošević NIKAD ŽEŠĆE opleo po Partizanu!

Autor:

Sport

13.05.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se crnogorski stručnjak povodom goruće teme.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši trener Partizana Dule Vujošević

Trofejni trener Partizana Duško Vujošević otkrio je detalje spora sa Partizanom, a između ostalog je poručio da iz Humske "manipulišu i pokušavaju da ga prevare".

- Na astanku sa predsednikom Partizana Ostojom Mijailovićem napravljen je dogovor da se cifra ne isplaćuje odjednom. Dogovoreno je da cifra od 170.000 koja je narasla nešto i zbog kamata, bude podeljena na 11 rata, prva od 50.000, a preostale po 12.000 što i da ritam rata bude u principu i kada se plaćaju igrači. Sve te dogovore smo potvrđivali papirologijom u koju je bio uključen i moj advokat. I sa određenim zakašnjenjima, u principu je krenula neka isplata. Sa tolerancijama naravno, specifična je situacija. Moram da kažem da sam ja njima napravio uslugu, odnosno Partizanu i tadašnjoj i sadašnjoj upravi. Zašto sam napravio ustupak, ja Partizan volim, ali te dečije priče o tome da je to surogat za pare… Imam ja isuviše bolesti i godina da ne bih naplaćivao rad koji nije u dovoljnoj meri valorizovan ni da je bio naplaćen u tom momentu kada je trebalo i kada je bilo predviđeno - rekao je Vujošević, pa dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović

- Pretpostavljao sam da su dolaskom u Partizan Mijailović i oistali, svesni duga prema meni i drugima koji su te pare zaradili i da imaju matematiku kako treba da ih regulišu. Pokazao sam veliko strpljenje i dobronamernost da se dug reguliše. To su pare moje koje sam zaradio i koje je davno trebalo da dobijem. Male su pare za rezultate koje sam ostvario, manje nego što su imali treneri u Jadranskoj ligi, na primer Repeša u Cedeviti ili Pešić u Zvezdi… Tako da sam ja napravio ustupak Partizanu da te pare koje je trebalo da primim odjednom, a ne u deset rata.

Kaže da dok su isplaćivali prilično redovno rate kod notara je napravljen "sporazum da se poslednja, petu godinu duga koji je u osnovi bio oko 125.000, sa kamatama oko 130.000 evra, reguliše putem ugovora mimo FIBA.

Urađeno je po svim pravnim normama, ukoliko se pojave problemi da mogu da se regulišu pred našim pravnim institucijama, preko izvršioca ili da mogu ponovo da pokrenem spor preko BAT. Poslednje dve rate, po ugovoru sa BAT nisu isplaćene. Mislio sam da je to kašnjenje koje nastaje iz finansijskih problema koja se dešavaju, jer uvek ima potrebe da se neko plati ko je sad aktivan. I u razgovoru sa predsednikom Mijailovićem, on je rekao: Platio sam ti osam rata, odnosno deset rata od 12. Rekao sam da je upravo to problem. I onda sam ja video da on smatra da poslednje dve rate ne treba da se plate zbog toga što je došlo do pandemije i želi da me podvede pod preporuku FIBA da se igračima i trenerima zbog pandemije plati osam ili osam i po rata za tu sezonu. Radi se 24.000, što je ta ogromna suma - dodao je Duško Vujošević za "Mocartsport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vuk07

13.05.2021 22:10

Vujosevicu sta ti bi da kritikujes klub koji te hranio. Ziveo si od tog kluba Nije bio to najbolji klub dok si bio u njemu radiosi kako si hteo,niko ti nije rec reko. Tebi je bilo vazno da budes bolji duelima sa Zvezdom Ti nisi sportista ti gde udjes pravis razdor u sportu. Tako Partizan je shvatio odkako si otiso iz Partizana stvari su se smiril. Sto se dugova Partizana tice pojeo vuk magarca.