BERTOMEU PRESEKAO: Gasi se Evrokup, a Evroliga gubi svaki smisao

Autor:

Sport

13.05.2021

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromne promene spremaju se u evropskoj košarci, a ponovo je u centru pažnje prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu.

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bertomeu

Naime, Španac planira da ugasi Evrokup, dok će Evroliga postati potpuno zatvorena, bez ijednog mesta za timove koji bi rezultatima došli do mesta u eliti.

Kako prenosi španski "Mundo Deportivo", nosioci 11 licenci su na poslednjem sastanku tražili da se ukine drugo po snazi takmičenje jer troši novac koji bi bolje bilo da oni podele među sobom.

Plan je da se Evrokup ukine od sezone 2023/24.

 

To ima smisla, s obzirom na to da je planirano ove godine da pojedini klubovi dobiju trogodišnje licence za učešće u Evrokupu, koji će obezbeđivati finalistima ulazak u Evroligu.

Plan Evrolige je da takmičenje bude u potpunosti zatvoreno i da svi učesnici imaju licence. Ostaje da se vidi da li će neko od klubova iz ABA lige zaslužiti tu licencu. Po nekim izvorima najbliža tome je Crvena zvezda, a to bi verovatno bio veliki korak unazad za Partizan i ostale timove iz Srbije i regiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading