GOREĆE U FINALU: Zvezda i Budućnost za TITULU ABA LIGE!

Autor: Republika

Sport

11.05.2021

18:22 >> 18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu 76:53 u "majstorici" polufinala ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden protiv Igokee

Izuzetnim startom prve i poslednje deonice, crveno-beli su obezbedili plasman u finale, gde ih čeka podgorička Budućnost.

Crvena zvezda je zahvaljujući fenomenalnom startu u hali "Pionir" došla do čak 18 poena prednosti. Ubedljiva razlika je bila sigurna zaliha crveno-belih prilikom povratka Igokee u trećoj deonici. Izabranici Dragana Bajića su došli do -4, ali za poptuni preokret nisu imali snage. 

Najefikasniji kod domaćina bio je Dejan Davidovac sa 22 poena, uz osam skokova. Džordan Lojd je istrpeo četiri lične greške i loš šut iz igre, te došao do 15 poena, Ognjen Dobrić i Lendri Noko su postigli po 11 poena. 

 

 

Kod poraženih je prvi strelac bio Entoni Klemons sa 15 poena, Džeki Karmajkl je bio drugi dvocifreni sa 12 poena.

 

 

- Kraj. Crvena zvezda je drugi učesnik finala ABA lige.

- 8. minut - Lojd pogaša tešku trojku u poslednjoj sekundi napada. Zvezda se sprema za finale.

2. minut -  Lojd pogađa u svom stilu, došao do 10 poena, ali ima i četiri faula. Posle nejasnog napada Igokee Davidovac iz polukontre pogađa trojku i vraća sigurnu distancu. Alej-up i lagani poeni za Dobrića, pa još jedna trojka i 22 poena Dejana Davidovca. Zvezda na pragu finala ABA lige.

- 4. četvrtina.

 

 

- 10. minut - Napadi u krizi na obe strane kako se bliži kraj treće deonice. Lojd pod pritiskom četiri faula nikako da uđe u ritam. Odbrane žestoke, napadi bez odgovora. Ledri Noko je zaustavljen na zakucavanju u poslednjem napadu u deonici, Pot ga faulirao. Svirana je i tehnička klupi Igokee. Hol je bio precizan, Noko 0/2.

- 8. minut - Atić pravi nerezonski faul nad Davidovcem, Dragan Bajić kulja na klupi Igokee. Košarkaš Zvezde nepogrešiv, diže prednost na šest poena razlike, 

- 5. minut - Karmajkl postiže deseti poen sa "kapice", Igokea pravi još jednu seriju 9:0. Dobrić kažnjava trojkom lošu komunikanciju u odbrani rivala. Prekida seriju gostiju, ali Ilić uzvraća. Branko Lazić se žalio sudijama da nije sviran faul nad njim prilikom teškom, iznuđenog šuta za tri. Belošević mu svira tehničku grešku. Atić ubacuje prvi poen sa penala

- 2. minut - Klemons postiže drugu trojku na utakmici, zatim Jošilo ugurava Lojda do koša za poene uz faul. Četvrti faul Džordana Lojda, prvog strelca ekipe. Jošilo nastavlja dobru minijaturu i smanjuje na -6.

- Treča četvrtina

 

 

- 10. minut - Crveno-beli nisu poklekli na kraju poluvremena. Odlična odbrana, visoki procenti šuta iz igre i izvrsno izvođenje penala drži Zvezdu u ubedljivoj prednosti. 

Najefikasniji u Zvezdi posle 20 minuta je Davidovac sa 12 poena, Noko je na 11, Lojd i Volden ubacili po sedam. Kod Igokee je raspoložen Klemons sa 12 poena, Karmajkl je na osam, mahom postignutih na samom startu meča.

- 9. minut - Igokea serijom 9:0 spušta na jednocifrenu razliku sa alejupom za Ilića kao udarnoj tački. Simonović prekida seriju, zatim Davidovac fauliran na defanzivnom skoku i stopostotan na linije penala. 

- 6. minut - Domaćini drže visoku prednost. Ne promašuju sa penala, Davidovac stigao do dvocifrenog učinka.

- 5. minut - Zvezda se odlično snalazi protiv presinga Igokee, lagani poeni Kuzmića i Davidovca. Lojd fauliran na pokušaju zakucavanja, siguran sa penala. Dobrić pravi brze tri lične greške i ide na klupu.

- 2. minut - Dejan Davidovac trojkom otvara drugu deonicu. Pot i jovanović kombinuju za dugoočekivane poene Igokee. Pot zatim upisuje poene iz kontranapada, a Radonjić traži tajm-aut.

- 2. četvrtina.

 

 

- 10. minut -  Volden promašuje tešku trojku, Jošilo promašuje zicer, što kažnjava Ognjen Dobrić preciznim šutem za tri u polu-kontri.

Igokea loše šutira slobodna bacanja - 1/5 na startu. Noko dominira na startu meča, najistaknutiji pojedinac na obe strane sa 11 poena u prvoj deonici.

- 8. minut -  Lendri Noko aktivan ispod koša Igokee, hvata ofanzivne skokove i poentira u reketu. Dragan Bajić je tražio tajm-aut, a prilikom dolaska na klupu Noko se slučajno sudario sa Atićem i odmah se izvinio u sportskom maniru.

 

 

 

 

- 7. minut - Zvezda ne koristi dodatni napad posle nesportske lične greške. Daleka trojka Korija Voldena za 14:8. Atić promašuje trojku na kraju napada Igokee, ali se Igokea brani. Grej upisuje prva tri poena.

- 5. minut - Noko poentira u reketu, Karmajkl nastavlja odličan start još jednim košem sa poludistance. Volden se upisao u listu strelaca posle promašene trojke Lojda. Jošilo uzvraća floterom za 9:8. Nesportska lična greška Krmajkla nad Nokom. Centar Zvezde siguran 2/2 sa penala.

- 3. minut - Obe ekipe otvaraju zakucavanjima. Karmajkl, pa Lojd snažno završavaju na obruču. Nastavlja se njihov obračun, Karmajkl sa poludinstace, Lojd trojka iz levog kornera.

- Počela je utakmica u hali "Pionir".

 

 

 

 

 

Crvena zvezda je ušla sa prvog mesta u duel sa ekipom iz Republike Srpske.

Izabranici Dragana Bajića su poklekli u poslednjoj deonici prvog duela u Beogradu, potom su ubedljivo savladali favorizovanu Zvezdu. Odlično izdanje ulilo je samopouzdanje Bajiću i igračima pred finalni duel.

 

 

Crvena zvezda ima iskustvo, igrački kvalitet i svoj parket. Dejan Radonjić zna kako se igraju utakmice ovog tipa i ima prekaljeni personal sa mnogo bitnih mečeva u rukama.

Pobednik ide na Budućnost u finalu, samo pobednik ima mesto u Evroligi naredne sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading