VRHUNSKI BEZOBRAZLUK AMERA! Mrze ga zato što je Srbin - Jokić je NAJGORI MVP?!

Autor: M. S.

Sport

08.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Foksa izjavio da centar Denvera nije nikakav superstar, već samo prosečan igrač u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Centar Denvera Nikola Jokić

Lupio i ostao živ! Američki novinar Nik Rajt uvredio je inteligenciju košarkaških fanatika širom sveta pošto je za Nikolu Jokića (26) usred programa rekao da bi bio najgori MVP (najkorisniji igrač) u istoriji NBA lige.

Iako je Srbin lider Denvera i ruši sve rekorde u najjačoj ligi sveta, Rajt je u emisiji "Najpre najvažnije stvari" na televiziji Foks izjavio da centar Denvera ne zaslužuje prestižno priznanje. Na njega nije uticalo ni to što zvezda Nagetsa ove sezone prosečno beleži 26,4 poena po meču, uz to ima 10,9 skokova i 8,4 asistencije. Pored toga, Nikola ima indeks korisnosti čak 31,1 i prema tome je prvi u ligi.

- Ako MVP nagradu uručimo u nekom hodniku jer taj igrač ne nastupa u drugoj rundi NBA plej-ofa, to baš i nije sjajna stvar. Kada gledate listu najefikasnijih igrača u istoriji ove lige, a kažem ovo uz poštovanje Jokića, on bi bio najgori MVP kog smo imali u 35 godina - kazao je Rajt i dodao:

- Za razliku od njega, Kris Pol iz Finiksa apsolutno zaslužuje da bude MVP. On je jedan od najboljih igrača svih vremena. Jokić, prosto, ima odličnu sezonu i vrlo je dobar košarkaš.

Ove izjave su veoma iznervirale njegovog kolegu Krisa Brusarda, koji je poručio Rajtu da ne priča gluposti.

- Stvarno želiš da se svađamo, Nik? Mogu li da iznesem malo statistike? Ne samo da Jokić postiže mnogo više poena na meču od Krisa Pola već ima i više skokova, šutira bolje iz igre, a čak je bolji i u plejmejkerskim statistikama. Jokićev indeks je 31,49, a postoje samo pet igrača u istoriji NBA lige koji su imali takav učinak. Njihova imena su: Majkl Džordan, Lebron Džejms, Vilt Čejmberlen, Stef Kari, Janis Adetokumbo i Nikola Jokić - zaključio je Brusard.

INDEKS KORISNOSTI

Nikola Jokić 31,49

Džoel Embid 30,6

Janis Adetokumbo 29,0

UTICAJ NA TIMSKU POBEDU

Nikola Jokić 14,5

Rudi Gober 10,4

Janis Adetokumbo 9,3

ODNOS MINUS/PLUS

Nikola Jokić 11,7

Janis Adetokumbo 8,9

Stef Kari 8,2

UČINAK U ODNOSU NA ZAMENU

Nikola Jokić 8,0

Stef Kari 5,2

Janis Adetokumbo 5,1

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading