IGOKEA PALA U PIONIRU: Zvezda na KRILIMA Lojda, Voldena i Lazića povela sa 1:0 u polufinalu ABA lige!

Autor:

Sport

03.05.2021

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u dvorani "Aleksandar Nikolić" u prvoj utakmici polufinala ABA lige rezultatom 76:61 čime su stekli prednost u seriji.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Crvena zvezda-Igokea

Klub sa Malog Kalemegdana je pitanje pobednika rešio u poslednjoj četvrtini, prevashodno sjajnom igrom u odbrani (prednjačio je kapiten Branko Lazić), ali i majstorskom partijom tandema Amerikanaca Lojd/Volden.

Izabranike crnogorskog stručnjaka Dejana Radonjića predvodio je nekadašnji as Valensije sa 21 poenom, Volden je ubacio 13, a Dobrić 12. Odličnu rolu Lazića potvrđuju i deset koševa, uključujući tri izuzetno važne trojke u 3. četvrtini kada je rezultat bio u egalu.

Kod Igokee, bolji od ostalih, ali i jedini dvocifren bio je Atić sa 15.

Gosti su držali blagu prednost tokom većeg dela prvog poluvremena, a na veliki odmor su otišli sa tri koša viška (39:42). Crveno-beli su dodali gas u trećem kvartalu, a u tom periodu igre primili su samo 13 poena, pa su u odlučujuću četvrtinu ušli sa minimalnim vođstvom (56:55).

 

U sličnom stilu Zvezda je počela završnih deset minuta, Igokea je rano ispunila bonus, ali je uspevala da održi priključak. Osetniju prednost klub sa Malog Kalemegdana je stekao polovinom poslednjeg kvartala, posle pogođenih slobodnih bacanja Korija Voldena kada je na semaforu u Pioniru stajalo 66:58. Četa trenera Bajića je potom dobila priliku da se vrati u igru, Marko Simonović je zaradio tehničku grešku, Klemons je realizovao dva penala (66:60), ali ne i naredni napad, pa je Zvezda zadržala plus šest. Ispostavilo se da su to bili prelomni trenuci susreta, domaćin je spojio još dva uspešna napada, Džordan Lojd je kompletirao "3+1" za velikih 12 poena viška - 72:60. Već tada je bilo jasno da će Crvena zvezda povesti sa 1:0 pred revanš u komšiluku.

 

 

Prvi susret druge polufinalne serije na programu je od 21 čas kada u "Morači" Budućnost dočekuje Mornar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading