(VIDEO) KRENUO OČEVIM STOPAMA: Sin Željka Rebrače ZAPALIO Ameriku!

Autor:

Sport

27.04.2021

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Rebrača je jedan od najboljih centara u istoriji naše košarke, a njegov sin Filip je odavno krenuo njegovim stopama.

RepublikaFoto: instagram.com/filip_rebraca
Željko i Filip Rebrača

Ovaj 22-godišnjak i 208 centimetara visoki košarkaš rešio je da napravi promenu u svom studiranju u Americi i da posle tri godine na univerzitetu Severna Dakota promeni sredinu i sada nastupa za Ajovu.

- Uzbuđen sam što sam postao član Sokolova. Ajova mi najviše odgovara, od trenera, preko igrača, do škole i kulture. Svi treneri su bili iskreni i gostoljubivi. Trener Mekaferi i stručni štab su pokazali da mi veruju i da imaju na umu moje najbolje interese. Uz to, želim da igram sa sjajnim igračima i ljudima. Nemam sumnju da ćemo se slagati na terenu i van njega. Želim da budem deo pobedničke kulture i vidim kako mogu da pomognem programu, saigračima i trenerima- rekao je Rebrača koji je u prethode tri godine, kao student Severne Dakote odigrao 87 mečeva.

Rebrača junior je za to vreme upisao 20 "dabl-dabl" učinaka, a prošle sezone je bio najbolji igrač Severne Dakote sa 16.8 poena i 7.8 skokova uz 50.6 odsto realizacije pri šutu iz igre.

U Ajovi su oduševljeni što je sin legendarnog košarkaša stigao u njihove red

- Prvo, impresivno je da Filip kompletno obučen za visokog igrača. Razume sve načine uticaja na igru, odličan je učenik i neverovatno zrela osoba. Konstantno je igrao na visokom nivou, bez obzira protiv koga je igrao- rekao je Brajan Mekaferi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading