ŠTA ĆE REĆI DIVAC? Bogdanović PREŽALIO KINGSE: U Atlanti sam dobio ono što mi je NEDOSTAJALO!

Autor: Republika

Sport

26.04.2021

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović u prvoj sezoni u Atlanta Hoksima igra u formi karijere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Srpski bek-šuter je posle oporavka od povrede konstantno ubacuje 20+ poena po utakmici tokom odličnih partija Atlanta Hoksa i napretka na tabeli:

Posle sjajne partije protiv Milvoki Baksa je imao intervju za klupski kanal Atlanta Hoksa.

- Osećam da imamo mnogo momaka koji su u stanju da načine iskorak svake večeri. To mi daje hrabrosti da igram još agresivnije. Trener mi je od prvog dana ovde rekao, 'znam zbog čega si ovde, ali pre svega, hoću da budeš agresivniji'. Tako me je stavio pod veći pritisak. Cenim to, dopada mi se taj stav, njemu treba pripisati te zasluge što sam sad pod većim pritiskom i što sam agresivniji - kaže Bogdanović za klupski kanal.

Bogdan tvrdi da je trener Nejt Mekmilan izuzetnim ponašanjem i odnosom uticao na rast ekipe: 

- Naš trener kad uđe u svlačionicu pokaže nam pesnicu i kaže, 'ova pesnica znači da smo ujedinjeni i tako ćemo i da igramo'. Prosto i jednostavno. Ima neverovatne govore pred utakmicu. Trebalo bi da jednom uđete i čujete ga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odlični trojkaški procenti prate Bogdanovića u košgeterskim partijama

Otkrio je i šta je to što im često govori u svlačionici:

- Ima jedna rečenica, 'ne opterećuj se, nikad se ne opterećuj". To stalno ponavlja i mi znamo šta to znači. Mislim da to ponovi bar jedno sto puta! Ne opterećujte se momci - nasmejao se Bogdanović.

Njega su pitali i da uporedi kakav je osećaj igrati u ovom timu u odnosu na neke ranije, u reprezentaciji i Fenerbahčeu:

- Pokušavam da kažem kolegama koliko je teško izgraditi to poverenje i hemiju. Reći, 'ja ću uraditi ovo za tebe, a posle ti to uradi za mene'. Treba uvek da radimo jedan za drugoga, to košarku čini lakšom. Jedino to i znam. Vidite da radimo na tome i sve smo bolji. Podseća me sve to na vreme kada sam prvi put došao u Fenerbahče i kada je krenuo taj proces uspostavljanja poverenja i hemije među igračima. Znam kako se to radi i mogu vam reći da to ovde ide veoma brzo

Smatra i da mu je ovo najzabavniji period otkako je u NBA:

- Da, svakako. Pobeđivanje i sve to... Bio sam i ranije u Sakramentu okružen dobrim igračima, ali ovog puta si u poziciji da pobeđuješ, da si u stanju da se boriš za tu poziciju četiri na Istoku. To je sjajan osećaj. Nedostajao mi je taj osećaj pobeđivanja. Sada sam tu, pobeđujemo i srećan sam zbog toga. I smislim da su svi srećni -  priznao je Bogdanović.

Atlanta je imala ranije problem u poslednjoj četvrtini, sada više veruju da mogu, kao na ovom susretu, da dođu do preokreta:

- Imamo mnogo novih momaka, to pričam od početka. Treba vremena da se razumemo šta volimo, da naučimo jedni o drugima, da uspostavimo tu timsku hemiju. Taj trenutak kada je Nejt preuzeo tim, odmah je to video kao problem, tako da nam je pomogao svojim velikim iskustvom u ligi kao igrač i kao trener. Recimo taj poziv za tajm-aut u pravi čas, mnogo toga mu dugujemo - kaže Bogdan.

Logično je da pobede povećavaju samopouzdanja tima:

- Osećamo to samopouzdanje. Tako je bilo čak i posle tog gostovanja Njujork Niksima, bio je to važan meč za nas ali smo izgubili. Morali smo da idemo dalje. To je ono što volim kod ovog tima, bez obzira šta se desi, pobeda ili poraz, radi se o tom osećanju unutar svlačionice, tome što se pitamo šta smo dobro uradili, a šta pogrešno. Da li smo pogodili neke šuteve, ili su oni protiv nas. Gradimo taj osećaj da radimo određene stvari dobro, i dalje radimo na tome.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading