BILI BERON TRAGIČAR: Barselona se osvetila Zenitu posle produžetka

Autor: Republika

Sport

23.04.2021

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugoj utakmici četvrtinala plej-ofa Evrolige Barselona je savladala Zenit posle produžetka rezultatom 81:78 i tako izjednačila rezultat u seriji.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Brendon Dejvis najefikasniji u pobedi sa 22 poena

Pre dve večeri su gosti iz Sankt Peterburga iznenadili najbolji tim ligaškog dela, a nije bilo daleko od toga da se i ovog puta ponovi sličan scenario.

Opet je bilo vrlo neizvesno u Blaugrani i to je dokaz da Ćavi Paskval ima recept kako da igra protiv svog bivšeg kluba, te da će u nastavku serije biti veoma interesantno.

Na početku susreta gledali smo rezultatski egal sve dok Barsa nije napravila seriju 12:2 i odlepila se na devet poena razlike koliko je bilo na poluvremenu.

Krajem treće deonice Zenit je dobrom odbranom stigao do izjednačenja (46:46), ali je u poslednjih 10 minuta blaga prednost između tri i pet poena konstantno bila na strani katalonskog tima.

Sve do izjednačenja koje je Kevin Pengos doneo 40 sekundi pre kraja i ponovo smo imali veliku dramu uz četiri šestice – 66:66.

Barselona nije iskoristila napad iskreiran za Nikolu Mirotića, a na drugoj strani Pengos je izabrao težak šut i promašio, pa se ušlo u produžetak.

Dodatnih pet minuta mnogo bolje je otvorio Zenit sa trojkom Holinsa i dobrim rolingom pod košem Bleka.

To je gostima dalo blagu prednost i oni su je imali i čuvali sve do trojke Adama Hange za izjednačenje na 74:74.

Pri rezultatu 77:76 za domaće Bili Beron je na 19 sekundi pre kraja neshvatljivo prodao loptu početničkim pasom.

Njegovi saigrači su morali da prave faul i poklonjeno je +3 Barsi koja je svesno ušla u penal završnicu i nije dozvolila Zenitu da dođe do novog povratka.

Gosti će se verovatno ljutiti jer je razlika u izvedenim slobodnim bacanjima bila neverovatna – 44 naspram 19 u korist domaćeg tima.

Najefikasniji igrač susreta bio je Kevin Pengos sa 23 poena i po tri skoka i asistencije, a u timu Zenita pratio ga je Tomas sa 17 koševa i Holins sa 12.

U pobedničkom taboru sjajan je bio Brendon Dejvis sa 22 koša i osam uhvaćenih lopti, Kori Higins je ubacio 15 poena, Kajl Kjurik devet, a Nikola Mirotić osam.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading