(VIDEO) ZVEZDA PROTUTNJALA KROZ LJUBLJANU: Crveno-beli vratili Cedevita Olimpiju na FABRIČKA PODEŠAVANJA

Autor:

Sport

18.04.2021

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u Ljubljani rezultatom 89:72 (20:23, 24:9, 19:24, 26:16), u utakmici 24. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Jaka Blažič u duelu

Crveno-belima je to druga uzastopna pobeda nad slovenačkim timom, pošto je ekipa Dejana Radonjića istog rivala savladala i pre četiri dana u odloženoj utakmici 11. kola regionalnog takmičenja.

Utakmicu u "Stožicama" je bolje otvorio domaći tim koji je u prvoj deonici stigao i do šest poena prednosti (15:9). Međutim, u nastavku se tim sa Malog Kalemegdana vratio, a rezultat posle prvih deset minuta je bio 23:20 za Cedevita Olimpiju.

Drugu četvrtinu je Crvena zvezda odigrala kao u transu. Započeli su je puleni Dejana Radonjića serijom 12:2, a identičnom serijom su je i okončali, pa su na poluvreme otišli sa dvocifrenim viškom (44:32).

 

Zvezda je fenomenalno otvorila i treću deonicu, pa je ubrzo stigla do tada maksimalnih +17 (49:32). Međutim, posle toga je ekipa Jurice Golemca igrala znatno bolje, pa je uspela da se vrati na jednocifren minus i uoči poslednjih deset minuta je rezultat bio 63:56 za goste.

Slovenci su i u poslednjoj četvrtini nastavili da tope prednost Crvene zvezde, ali je usledila serija gostiju 10:0 kojom su se crveno-beli ponovo odlepili na veliku prednost (79:64).  Do kraja meča je Zvezda samo održavala prednost i utakmica je na kraju završena rutinskom pobedom crveno-belih 89:72.

 

Igrač utakmice je bio Ognjen Dobrić sa 26 poena, a u ekipi Crvene zvezde je veoma raspoložen bio i Džordan Lojd sa 21. Dvocifren je bio još Dejan Davidovac sa 13, Kori Volden je dodao devet, a Branko Lazić osam poena.

Na drugoj strani je briljirao Kendrik Peri koji je postigao 29 poena, a efikasan je bio još samo Jaka Blažič sa 14 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading