EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Partizan sprema ZEMLJOTRES, crno-beli žele Đorđevića za trenera!

Autor: Marija Stefanović

Sport

17.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Virtusa od Uniksa u polufinalu Evrokupa (100:107, 2:1 za Ruse u seriji) mogao bi da obraduje ljude u Humskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Kako saznaje Srpski telegraf, u Partizanu se nadaju da bi na mesto trenera mogli da dovedu Aleksandra Đorđevića, koji ne bi trebalo da dočeka novu sezonu u Bolonji s obzirom na to da s italijanskim timom nije izborio plasman u Evroligu, a i ugovor mu se bliži kraju.

Ovakav potez "parnog valjka" ne bi trebalo nikoga da iznenadi, posebno jer je poznato da su Zoran Savić (54), novi sportski direktor Partizana, i Đorđeviž veoma dobri prijatelji i nekadašnji saigrači iz reprezentacije. Tako da uprava "parnog valjka" već razmišlja kako da vrati čoveka koji je, kao igrač, odveo klub na krov Evrope 1992. On je pre 29 godina postigao trojku za pobedu protiv Huventuda (71:70) u finalu Kupa šampiona u Istanbulu.

- Čelnici Partizana bi voleli da dovedu Đorđevića na kraju sezone i smatraju da bi to bio veoma dobar potez. On je legenda kluba i srpske košarke, tako da bi njega poštovali i igrači i navijači - rekao je za Srpski telegraf izvor blizak klubu.

RepublikaFoto: Starsport

Takođe, i sam Đorđević je u više navrata isticao koliko voli klub iz Humske.

- Mi smo kao deca ušli u instituciju koja nas je radnom etikom i principima pretvorila u ljude. Ja se držim svojih principa, a dosta sportskih principa sam naučio od ljudi koji su radili u Partizanu. S druge strane, znam da smo mi kao igrači dobili dosta od Partizana, ali trebalo bi to i vratiti, a na nama je da konstantno vraćamo - kazao je bivši selektor.

Osim Virtusa i reprezentacije Srbije, Đorđević je u karijeri vodio još Bajern, Panatinaikos, Milano i Beneton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading