BOGDAN PRAVO U CENTAR: Vujošević me učio individualne stvari, a Željko je neko kome je bitna samo pobeda

Autor:

Sport

13.04.2021

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović trenutno igra u fantastičnoj formi i u dresu Atlanta Hoksa beleži maestralne partije. Ipak, ovog puta u centru pažnje nisu bile njegove igre "preko bare", već je u razgovoru za Igračku asocijaciju Evrolige ispričao zanimljive detalje sa ove strane Atlantskog okeana.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović

On je u superlativu pričao o Željku Obradoviću s kojim je 2017. godine osvojio Evroligu u dresu Fenerbahčea.

Sa Duškom Vujoševićem, više sam radio na svojoj igri. On me je učio više individuealne stvari. Željko je neko ko želi da pobeđuje. Nije mu bitno ko ste vi, koliko vam je godina, koliko ste mladi. Ako možeš da igraš, ti igraš. Možeš da pomogneš ekipi da pobeđuje? Igraš! Ne možeš da se sakriješ. Očekuje da ima igrače koji pobeđuju, ne brinu ga ugovori ni vaše godine. Igrate da biste pobeđivali - rekao je reprezentativac Srbije.

Nema dilemu Bogdan kada je u pitanju najvažnija stvar koju je od Željka naučio.

- Mislim da sa mnogo toga naučio od njega. Posebno o igri, kako da je čitam, kako na nju da gledam iz drugog ugla. Ne bih da kažem da sam bio sebičan u Partizanu, ali jednostavno, neke stvari nisam video. Nisam video da ima i druga opcija. Kad radite na igri, mislite, 'ako ne postignem koš, nisam dobar'. Kod Željka sam naučio taj drugi deo, o tom poverenju među igračima. To košarku čini jednostavnom i za tebe samog. Ti i ja, zajedno. To me je naučio.

Na kraju je imao jasnu poruku.

- Ko god je želeo da igra po svom, nije igrao. Kad sam i ja to pokušao, stavio mi je to do znanja. Ne samo meni, svima. To mi se dopadalo kod njega. U početku mi se to nije sviđalo, nikom nije svejedno na startu. Kad se vi osećate dobro, svi se osećaju dobro. Vidiš u čemu je uopšte stvar - zaključio je Bogdan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading