BERTOMEU SE PONOVO PREMIŠLJA: Prvi čovek Evrolige progovorio o licencama - šansa za Partizan i Zvezdu!

Autor:

Sport

07.04.2021

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu govorio je o budućnosti takmičenja i izneo trenutni stav o licencama za elitno takmičenje, a šta to znači za Zvezdu i Partizan?

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bertomeu

Ono što je važno za klubove sa naših prostora je to da postoje najave da će ABA liga zadržati mesto u sezoni 2021/2022.

On je najavio određene promene, baš kada se povela priča da će Virtus iz Bolonje uskoro postati klub sa "A" licencom.

- Sledeće godine će biti dodeljene dve "vajld karte", ali ne za klubove iz Italije - rekao je Bertomeu i dodatno pojasnio situaciju, što ostavlja šansu za Crvenu zvezdu i Partizan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Od danas pa do sezone 2023/24 želimo da imamo 16-18 klubova sa višegodišnjom licencom. Naravno, Italija je za nas važna, Virtus je uradio dobar posao prethodnih godina i nadamo se da će nastaviti tako.

Evroliga ima 14 klubova sa višegodišnjom licencom nakon odluke da se one dodele Asvelu, Bajernu i Albi, pa će za narednu sezonu biti dodeljene još dve - prvaku ABA lige i VTB lige. Preostala dva mesta rezervisana su za finaliste Evrokupa.

Bertomeu je rekao da je fokus na dvoranama i da je to "ključni element ekonomske održivosti", pa je dodao da je veoma optimističan po tom pitanju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading