NIKAD SE NE ZNA SA TRINKIJERIJEM: Partizan je OSTAVIO NA CEDILU, Bajern razmatra šta će sa Italijanom!

Autor:

Sport

05.04.2021

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski trener Andrea Trinkijeri je postigao ogroman uspeh sa Bajernom iz Minhena sa kojim je stigao do plej-ofa Evrolige!

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Trinkijeri u poslednje dve do tri godine je izbio u prvi plan kao jedan od boljih trenera u Evropi, najpre na klupi Partizana, kada je neočekivano napustio Humsku, a sada i sa nemačkim timom gde su oduševljeni zbog uspeha.

Predsednik Bajerna Herbert Hajner je za klupski sajt ispričao kako je došlo do saradnje sa Italijanom, kao i kakvi su dalji planovi.

- Prošlog leta su Marko Pešić i Danijele Bajezi analizirali šta treba da poboljšamo i da uradimo drugačije. Složili smo se da želimo tim da učinimo atraktivnijim, atletskijim i agresivnijim. Njima je bio potreban odgovarajući glavni trener. Odabrali smo Andreu između nekoliko kandidata. Danas možemo da priznamo da smo imali sreće što smo napravili apsolutno pravi izbor- rekao je Hajner i dodao:

RepublikaFoto: Euroleague.net

- Mnoge utakmice smo dobijali u trećoj i četvrtoj četvrtini. Protiv Žalgirisa smo obezbedili trijumf u poslednjim sekundama. Karakter trenera koji je uklopljen u ovaj tim je idealan za Bajern.

Plan je da sezona potraje i duže od jedne sezone.

- Obe strane su se tokom prošlog leta dogovorile da se prvo fokusiraju na ovu sezonu. Posledica toga je da smo na dobrom putu. Posebno nam se sviđa njegov detaljan i strastven rad. Kroz naše razgovore sam stekao utisak da mu se u Minhenu dopada. Mislim da nismo jedina strana koja želi da razgovara o nastavku zajedničkog rada po završetku sezone- rekao je prvi čovek Bajerna.

Srazmerno ovom uspehu, rastu i apetiti u Bajernu.

- U plej-ofu može svašta da se dogodi. Verujem da je ovaj tim sposoban da pobedi u bilo kojoj utakmici. Ali čak i ako ne budemo uspešni u četvrtfinalu, ovaj tim može da bude izuzetno ponosan na dostignuća ove sezone. Niko to ne može da mu oduzme- poručio je Hajner.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading