NISMO ZNALI GDE UDARAMO: Pitali smo Pejdža o POSRTANJU Partizana, bek crno-belih odgovorio PRAVO u METU!

Autor: M. S.

Sport

05.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona je bila veoma razočaravajuća, nismo igrali dobro, menjali smo trenere i sve nas je to veoma frustriralo, kazao je Amerikanac za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Košarkaš Partizana Markus Pejdž

Sezona na izmaku najgora je u istoriji košarkaša Partizana, a razočaranost zbog toga u intervjuu za Srpski telegraf ne krije ni bek crno-belih Markus Pejdž (27). Klub iz Humske je prvo ostao bez plasmana u plej-of ABA lige, a zatim su se oprostili od Evrokupa u osmini finala. Međutim, Amerikanac sa srpskim pasošem se nada boljim danima pod vođstvom Aleksandra Matovića, koji je na klupi posle smena Vlada Šćepanovića i Saša Filipovskog, jer su ostvarene tri vezane pobede protiv Mornara, Mege i Krke.

*Kako vi gledate na sezonu koja do sada nije bila previše dobra za Partizan?

- Veoma nas je razočaralo sve što se desilo ove sezone. Nismo to očekivali. Uspeli smo da sačuvamo tim od prošle godine, ali rezultata nije bilo, što je dovelo do toga da promenimo nekoliko trenera. Ponekad nismo imali ni sreće u završnicama, pa smo gubili u poslednjim sekundama. Pored toga nismo mogli da pronađemo ni pravi ritam i da budemo konstantni. Sve nas je to veoma frustriralo.

*Možete li uporediti ovu sezonu sa 2019/20?

- Prošle sezone smo imali jasnu sliku tima i dobro smo znali ko ima kakvu ulogu u ekipi. I u takvom sistemu nije bilo teško da se napreduje. Ove sezone smo se mučili da to pronađemo. Teško je upoređivati dve sezone, posebno jer je ova sezona bila toliko jedinsvena zbog situacije sa KOVID-19 i praznim tribinama.

"Petica" Denvera Nikola Jokić

Jokić može da bude MVP

n Da li pratite NBA ligu i kako vam se sviđaju partije Nikole Jokića?

- Pratim koliko mogu. Mnogo mojih bivših saigrača i prijatelja je u NBA ligi, ali moji omiljeni igrači koje gledam su Lilard  i Kari. Jokić je fantastičan. Njegova kombinacija veština je bez premca u celoj ligi. Bitno je samo da Denver završi među prva tri ili četiri tima u NBA ligi i u tom slučaju Jokić bi bio glavni favorit za MVP titulu. Ovo priznanje uglavno dobija igrač čiji je tim u vrhu tabele - kaže Pejdž.

*Da li ste bili iznenađeni kada je Kori Volden prešao u Zvezdu?

- Bio sam iznenađen, ali na kraju on je uradio ono što je mislio da je najbolje za njegovu karijeru. Mnogi igrači, posebno stranci, redovno menjaju timove iz sezone u sezonu, nije prvi put da neko igra i za Partizan i za Zvezdu.

*Koji je trener imao najveći uticaj na vašu igru od dolaska u Partizan?

- Pokušavam da uzmem po nešto od svakog trenera sa kojim sarađujem. Mislim da su me svi treneri za koje sam igrao u Partizanu naučili stvarima koje ću nositi kroz karijeru. Međutim, morao bih da izdvojim Andreu Trinkijerija, koji je, definitvno, imao najveći uticaj na moju igru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading