PONOS IZRAELA PAO U BEOGRADU: Zvezda GRANITNOM odbranom slomila Makabi!

Autor:

Sport

01.04.2021

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi sa 76:64 u okviru 33. kola Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Zvezda je tako u poslednjem meču ovosezonske Evrolige u Beogradu stigla do desetog trijumfa u elitnom takmičenju.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Lojd sa 21 poenom, Dobrić je postigao 13, Davidovac 11, a Noko 10. U ekipi Makabija najbolji je bio Dorski sa 14, dok je Brajant ubacio 13 poena.

Zvezda je sjajno otvorila meč sa vođstvom od 6:0, a Makabi je prvi koš postigao tek posle tri minuta. Ipak, onda je usledila serija gostiju od 7:0 posle koje su prešli u vođstvo. Izraelci su posle prvih deset minuta vodili sa 21:15..

Zvezda je veoma slabo šutirala za dva poena, posle prve četvrtine imali su užasan procenat, 1/12, tako da je to bio razlog što su se našli u zaostatku.

Makabi je na startu drugog perioda stigao do maksimalnih +11, ali od tog trenutka Zvezda diže nivo u odbrani i preko Dobrića uspeva da smanji prednost Izraelaca, pa je na poluvremenu bilo 34:33 za goste.

RepublikaFoto: Starsport

Uspela je Crvena zvezda da nastavi sa dobrom igrom u trećoj četvrtini, čvrsto u odbrani, nije bilo lakih poena za košarkaše Makabija, a na drugoj strani, bili su uspešniji i pod košem protivnika. Radonjićev tim je uspeo da stvori maksimalnu razliku u tom delu od devet poena (48:39), da bi u poslednjih deset minuta ušli sa prednošću od 53:45.

Stigla su crveno-beli početkom poslednje deonice i do dvocifrene prednosti (58:48), da bi na kraju bilo maksimalnih 12 poena, 76:64. Uspeli su da je sačuvaju do kraja i stignu do zasluženog trijumfa.

Ostao im je do kraja još meč sa Albom 8. aprila u Berlinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading