Milojević U MESO pred okršaj sa Monakom: 20 ofanzivnih skokova NEDOPUSTIVO, kontrola dve stvari donosi nam trijumf!

Autor:

Sport

30.03.2021

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Milojević govorio je za medije pred osminu finala Evrokupa, gde je otkrio na šta će se njegov tim fokusirati u borbi sa četom Zvezdana Mitrovića.

RepublikaFoto: aba-liga.com
KK Budućnost

Odbrojavanje se polako privodi kraju. Košarkaši Budućnosti, 31. marta, sa početkom u 18 časova, igraju protiv Monaka u Monte Karlu, za mesto u polufinalu Evrokupa, a meč možete da pratite na Sport Klubu 1.

Izabranici Dejana Milojevića su iza sebe ostavili turbulentan, ali uspešan period. Pobedama nad Burgom i Cedevita Olimpijom stigli su su četvrtinala Evrokupa, pobedama nad Igokeom, Cibonom, Zadrom i Zvezdom, veoma blizu osvajanja pol pozicije u ABA ligi.

Slavili su protiv Monaka, kao gosti, u prvom meču, ali nisu uspeli da stignu do polufinala, jer su izabranici Zvezdana Mitrovića uzvratili udarac u Ljubljani. Sada je ostao još jedan meč, a pobednik će se za mesto u finalu boriti protiv Gran Kanarije i imaće prednost domaćeg parketa.

Izabranici Dejana Milojevića su neplanirano dobili nekoliko dana više, da se odmore i osveže pred meč odluke protiv Monaka, jer je derbi protiv Mornara u ABA ligi odložen zbog problema sa koronavirusom u sastavu Barana.

- Moramo da odgovorimo na agresivnu igru Monaka i da kontrolišemo skok. U prvom meču smo kontrolisali skok, u drugom smo dozvoli 20 ofanzivnih skokova. Ako hoćemo da dođemo do pobede, a hoćemo, moramo osnovne stvari da odradimo kako treba. Tu mislim na kontrolu izgubljenih lopti i kontrolu skoka. Kada kontrolišete te dve stvari onda imate osnovu da odigrate dobru utakmicu - rekao je trener Budućnosti, Dejan Milojević, u razgovoru sa "Sport Klubom".

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Milojević

Budućnost je u prvom meču slavila posle triler završnice, a ulogu meč vinera je prigrabio Džastin Kobs, koji je pogodio za konačnih 77:76, dok je tragičar bio Matijas Lesor koji je promašio zicer sa zvukom sirene.

U revanšu, koji je odigran u Ljubljani, Budućnost je odigrala agresivno u oba pravca, ali nije uspela da iskontroliše skok, a pored toga, izabranici Dejana Milojevića gotovo ništa nisu mogli da pogode u fazi napada.

- Očekuje nas najvažniji meč ove sezone. U Ljubljani nismo igrali na pravi način. Sigurni smo da možemo mnogo bolje. Dokazali smo da možemo da igramo bitne utakmice i vreme je da to opet pokažemo. Imali smo više vremena da pripremimo meč, a ključno je da kontrolišemo skok, da odgovorimo na agresivnost, da budemo pametni u napadu - naglasio je Danilo Nikolić.

RepublikaFoto: Budućnost Voli
Danilo Nikolić

Virtus i Gran Kanarija su izborili plasman u polufinale Evrokupa. Virtus će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Uniks – Lokomotiva, a Gran Kanarija protiv boljeg iz duel Monako – Budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading