KORAK PO KORAK, KA NBA: Još jedan Rebrača na putu ka najjačoj ligi na svetu, Željkov sin DONEO ODLUKU O SVOJOJ BUDUĆNOSTI!

Autor:

Sport

27.03.2021

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Rebrača, legendarni košarkaš Pistonsa, Hoksa, Klipersa i Partizana, ostvario je san o odlasku u NBA, ali bi sada i njegov potomak mogao da nastavi njegovim stopama.

RepublikaFoto: starsport
Filip, sin Željka Rebrače, menja koledž!

Došlo je vreme za rastanak. Filip Rebrača, sin proslavljenog srpskog reprezentativca Željka Rebrače, odlučio je da posle tri godine studiranja na Severnoj Dakoti zatraži transfer, odnosno da uzme indeks nekog od košarkaški kvalitetnijih univerziteta.

- Filip je na izuzetan način predstaviljao naš univezitet, kao student, sportista i član našeg košarkaškog kolektiva. Želimo mu sve najbolje, da sledi svoje akademske i sportske ciljeve po završetku ovog leta, kada bude bio diplomirani ekonomista. Pred njim je blistava budućnost. On je Jastreb za ceo život - rekao je trener Severne Dakote Pol Seter.

Filip je od momenta kada je stigao uzeo indeks univerziteta, 2018. godine, dizao igre i statističke brojke. U poslednjoj sezoni sa Jastrebovima koji su tek u ovom milenijumu doleteli u Diviziju 1 NCAA, bio je je najbolji igrač i strelac ekipe s prosekom od 16,81 poen, 7,58 skokova, 1,19 asistencija. Kao nagrada stiglo je i priznanje izborom u drugi tim Summit konferencije, godinu dana pošto je imenovan u počasni tim, ali i interesovanje velikih koledža, pa je njegov zahtev za transferom bio očekivan.

- Univerzitet mi jeda o najveći poklon koji sam mogao da dobijem. Izrastao sam u dobrohg studenta, sportistu, ali što je najvažnije u čoveka. Večno sam zahvalan ljudima koji su mi pomogli na tom putu - zahvalio se Filip, koji je treći starter tima, ali i jedan od preko 900 sudenata u Diviziji 1 koji su zatražili promenu fakulteta.

RepublikaFoto: starsport
Hoće li Rebrača junior pratiti očeve stope do NBA?

S obzirom na to da su mu ostala još dva semestra do diplomiranja, Reabrača neće morati kao mlađi studenti, da po prelasku na drugi univerzitet, igrački pauzira jednu sezonu, već će imati pravo nastupa već od jeseni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading