NESPOSOBNA ZVEZDA SE BRUKA I TRAŽI ALIBI: Velika legenda crveno-belih OGORČENA posle KATASTROFE u "Morači"!

Autor:

Sport

23.03.2021

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz nije strašan, ali me je neprijatno iznenadila igra, kao bez motiva, i razlika kojom su Crnogorci dobili, kaže Kapičić.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde u "MoračI"

Košarkaši Crvene zvezde totalno su se obrukali u "Morači" i nemaju opravdanja za lošu igru, poručio je za Srpski telegraf legendarni košarkaš Dragan Kapičić (72)! Izabranici Dejana Radonjića su u nedelju uveče doživeli debakl od Budućnosti sa 83:63 u 22. kolu ABA lige i tako se udaljili od prvog mesta. Za neuspeh je delimično izgovor potražen u zgusnutom rasporedu i problemima u rosteru zbog korone, ali i neprijateljskoj atmosferi u dvorani. Za našeg sagovornika opravdanja ne sme da bude.

BEZ MOTIVA

- Poraz nije strašan, ali me je neprijatno iznenadila razlika s kojom su Crnogorci dobili. Izgledalo mi je kao da su crveno-beli igrali bez motiva. Tačno je da su imali velikih problema sa koronavirusom, da im je zgusnut raspored, ali sam očekivao mnogo bolju partiju od igrača koji su bili na terenu - kazao je Kapičić i dodao:

Odakle navijači u "Morači"?

Zvezde se opet našla na udaru navijača u "Morači", a publike i nije trebalo da bude zbog zabrane okupljanja i policijskog časa. Psovana im je srpska majka, vređan je trener Dejan Radonjić, a domaćin nije okačio našu trobojku u hali. Zato je jasno da je sve deo režije Budućnosti i crnogorske države. Da su se oni za sve pitali, u razgovoru za Srpski telegraf potvrđuje i sportski direktor ABA lige Milija Vojinović.

- ABA liga, kao i Evroliga, nema ograničenja vezana za gledaoce u dvoranama, već je to isključivo u nadležnosti epidemioloških mera koje su u svakoj od pojedinih država. Međutim, svakako je sporno nesportsko ponašanje gledalaca i vređanje aktera - poručio je Vojinović.

- Video sam i da su igrači Zvezde bili neprijateljski dočekani na meču, ali to ne sme da bude alibi za slabu igru. Klub sa Malog Kelemegdana je ranije igrao i u težim uslovima, kada je u pitanju atmosfera u hali, pa je uspeo da dobije.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Kapičić

Crveno-beli su ovim porazom ugrozili prvo mesto na tabeli u regionalnom takmičenju, kao i prednost domaćeg terena u završnici takmičenja. Međutim, i pored ovog slabog rezultata, Kapičić je uveren da će srpski klub odbraniti šampionski prsten u ABA ligi.

TEŠKA ZAVRŠNICA

- Svi znamo šta Zvezdi donosi titula u regionalnom takmičenju, tako da nemaju više prava na kiks. Verujem da će Radonjić uspeti da povrati ekipu. Crveno-belima je glavni cilj da izbore učešće u Evroligi za sledeću sezonu. Uveren sam da će sve uraditi da se to desi, ali sam svestan da neće biti lako - zaključio je Kapičić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading