ZVEZDA SE UDAVILA U "MORAČI": Zakuvalo se na Jadranu, Budućnost RAZMONTIRALA crveno-bele u DERBIJU ABA lige!

Autor:

Sport

21.03.2021

20:27 >> 20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalna partija Budućnosti protiv Zvezde, koja je u oba navrata poražena od crnogorskog predstavnika u regularnom delu sezone, što komplikuje borbu za pol poziciju pred plej-of.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Kuzmić na meču Budućnost-Zvezda

Košarkaši Budućnosti deklasirali su Crvenu zvezdu u "Morači" u 22. kolu ABA lige rezultatom 83:63.

Crveno-beli su odigrali očajno, posebno u drugom poluvremenu, Podgoričani su vodili od samog starta meča, a kod čete Dejana Radonjića se osetio umor od evroligaškog susreta u Atini, gde su u petak nadigrali Panatinaikos.

Četa Dejana Milojevića je najavila "dominacijU" već u prvom kvartalu kada su stekli dvocifrenu razliku (24:12). Gosti su se držali do poluvremena, ali je u trećoj deonici sve bilo odlučeno. Plavo-beli su tada dodatno pojačali ritam i prelomili susret u svoju korist, s obzirom da su u poslednju četvrtinu ušli sa ogromnih 67:46, pa je bilo jasno da bodovi ostaju u prestonici Crne Gore.

Crnogorskog predstavnika je do trijumfa vodio Edžam sa 18 poena, uz šest skokova, Nikola Ivanović je dodao 14, a Kobs 13, uz šest asistencija.

U poraženom sastavu istakli su se Kori Volden sa 17, Ognjen Dobrić sa 15, odnosno Marko Jagodić-Kuridža sa deset koševa, ipak nedovoljno da se spreči ubedljiv poraz.

Budućnost je tako napravila odličnu uvertiru pred gostovanje Monaku u četvrtfinalu Evrokupa (utorak), dok crveno-bele očekuje gostovanje ekipi CSKA u Moskvi u četvrtak. Oba večerašnja rivala sada imaju identičan skor (po 17-3), a u slučaju da ostanu izjednačeni posle 26 kola, crnogorski tim će imati prednost domaćeg terena u doigravanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rade

21.03.2021 21:00

Paceri...ne znam samo da li bar malo osećaju sramotu blam...luzeri vola ne mogu da pogode.