PARTIZAN PREKINUO CRNI NIZ: Brutalan DABL-DABL Tomasa, Perkins i Pejdž SIPALI trojke - Mornar PAO na Novom Beogradu!

Autor:

Sport

20.03.2021

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli slavili nad Baranima u 22. rundi regionalnog takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Partizan-Mornar

Košarkaši Partizana savladali su Mornar u 22. kolu ABA lige sa 83:75, čime su crno-beli prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza.

Domaćin je prvi put slavio na Jadranu još od 3. januara zahvaljujući odličnom šutu van linije 6,75, ali i ofanzivnom skoku u poslednjem kvartalu, kada se rezultat lomio.

Crno-beli su bolje otvorili meč, posebno u defanzivi, prvi kvartal su rešili u svoju korist sa 18:16, a na veliki odmor su otišli sa plus šest (42:36). 

Treći kvartal je odigran u egalu (20:20), ali je Partizan meč prelomio furioznom igrom na startu odlučujuće deocine. Tomas i Pejdž su nosili crno-bele do velikih 70:56 u 3. minutu, posle trojke Džoša Perkinsa, koji se priključio sa svojim doprinosom. Barani su od tada konstantno bili u ozbiljnom zaostatku i nisu uspeli da se vrate u duel.

Od izabranika trenera Matovića, posebno se istakao krilni centar Rašon Tomas, koji je susret okončao sa 18 poena i 13 skokova, a pratili su ga Pejdž sa 14 koševa, odnosno Perkins sa 12. Obojica su pogodili po tri trojke iz šest pokušaja, a dvocifreni su bili i Jaramaz sa 11, odnosno Mozli sa deset poena i šest uhvaćenih lopti.

U redovima Mornara, bolji od ostalih bili su Smit sa 15, odnosno Hamilton sa 11 poena.

Crno-beli su ostali u sredini abaligaške tabele, dok su Barani pretrpeli peti poraz u regularnom delu sezone koji bi mogao značajno da im zakomplikuje stvari u borbi za plej-of.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading