SKANDALOZNA ODLUKA: Bokanov specijalac sudi derbi Budućnost - Zvezda, u Podgorici ga "čašćavali" prostitutkama!

Autor:

Sport

19.03.2021

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski sudija Sreten Radović deliće pravdu u derbiju 22. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde u nedelju (nedelja, 20.00).

RepublikaFoto: Starsport
Sreten Radović i Dejan Radonjić

U tome zapravo ne bi bilo ništa sporno da arbitar iz Dubrovnika nije osvedočeni "specijalac", odnosno "čovek zadatka" Dragana Bokana, predsednika crnogorskog kluba, što poodavno nije nikakva tajna i tabu tema košarkaškim u kuloarima. 

Naprotiv, takvu tezu potkrepljuje optužnica, a kasnije i presuda crnogorskog tužilaštva prema za lica koja su Radoviću i njegovom kolegi u jednom podgoričkom hotelu dovodili prostituke. Pogodite - nakon utakmice sa Crvenom zvezdom, koju je Budućnost, kao i u večini slučajeva kada je Hrvat bio delegiran za glavnog arbitra, pobedila u Sportskom centru Morača. U optužnici iz 2009. godine navodi se da je nakon utakmice jedan od čelnika KK Budućnost pozvao bliskog saradnika i zahtevao da sudiji Radoviću, koji je "mnogo valjao njihovom klubu u meču sa Zvezdom", dovede dve plesacice, te da one budu "dobre kako se ne bi obrukali".

Nešto kasnije, na glavnom pretresu povodom slučaja koji je u Crnoj Gori nazvan "Afrodita", sekretar Đetića Tihomir Vučinić pred sudijom Višeg suda u Podgorici priznao je da je za košarkaškog sudiju Sretena Radovića ugovarao seksualne usluge. Nepobitan dokaz na sudu bili transkripti Vučinićevih razgovora: "Nemoj da ih šalješ ako nisu dobre pi*ke".

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda

 

Zanimljivo da se Radović nijednom nije odazvao na poziv crnogorskog pravusuđa, da bi na kraju bio saslušan u Županijskom sudu u Dubrovniku. Tada je izjavio da ne može da se seti ko je igrao protiv Budućnosti, da u njegovu sobu nije dolazila nijedna devojka, te da nije ugovarao nikakve seksualne usluge. Na pitanje "da li je upoznat da postoje transkripti telefonskih razgovora i snimci iz sobe" Radovic nije imao nikakav odgovor.

Tendeciozno suđenje u korist kluba na čijem je čelu Dragan Bokan, koji se ni nakon afere "Afrodita" nije odrekao prijateljstva sa Sretenom Radovićem, bilo je očigledno u finalnim serijima ABA lige iz 2018. i 2019. godine, kada su akteri mečeva za titulu takođe bili Crvena zvezda i Budućnost. Srpski mediji još pre deceniju su uvideli i obaveštavali javnost na pristrasnu arbitražu Hrvata koja je, razume se, po pravilu išla na štetu beogradskih rivala - Crvene zvezde i Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading