(FOTO) MORBIDNO I BOLESNO: Vanesa Brajant TUŽILA policajce koji su slikali Kobijevo mrtvo telo!

Autor:

Sport

18.03.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udovica tragično preminulog Kobija Brajanta, Vanesa, podnela je tužbu protiv četvorice policajaca. Oni su slikali i kasnije dalje razmenjivali fotografije posmrtnih ostataka legendarnog košarkaša Los Anđeles Lejkersa.

RepublikaFoto: instagram.com/vanessabryant
Vanesa i Kobi Brajant

Brajant je sa ćerkom Điđi i još sedam članova posade poginuo u helikopterskoj nesreći pre nešto više od godinu dana.

Njegova udovica Vanesa je sada podnela tužbu protiv okruga Los Anđeles, šerifskog odeljenja ovog grada, vatrogasne službe, kao i protiv četvorice policajaca koji su optuženi za narušavanje privatnosti i nemar nakon što su mobilnim telefonima snimali i delili slike i snimke mrtve dece, roditelja i trenera.

Gospođa Brajant traži kaznenu odštetu za naneti duševni bol, tužbu je objavila na svom Instagram nalogu i tom prilikom navedena su i imena četvorice zvaničnika koji su optuženi da su učestvovali u fotografisanju žrtava, kao i da su kasnije delili te fotografije dalje.

U pitanju su Džoi Kruz, Raul Versales, Majkl Rasel i Rafael Meija.

Vanesa je u dokumentima iznela uznemirujuće detalje o tome kako je posle nesreće pozvala šerifa Aleksa Vljanuevu i istakla da ima bojazan da mesto nesreće nije zaštićeno od fotografisanja, na šta je on uverio da su zvaničnici policije obezbedili mesto.

Međutim, upravo ljudi koji poslati da zaštite mesto od fotografisanja posmrtnih ostataka Kobija, njegove ćerke, kao i ostalih članova posade, gde je takođe bilo još jedno dete, prekršili su svoja ovlaščenja i fotografisali su ostatke svojim privatnim telefonima.

Nakon toga, fotografije su razmenjivali sa prijateljima, a prema istrazi se sumnja da su napravili između 25 i 100 fotografija, od čega nijedna nije bila za potrebe istrage nesreće. Najmanje deset drugih policajaca dobilo je fotografije u roku od 48 sati.

Raul Versales i Rafael Meija su označeni kao osobe koje su napravile fotografije jer su se nalazili na licu mesta. Meija je čak je i nakon toga, ženi koja je kontrolisala saobraćaj u blizini mesta nesreće, nudio da joj pošalje fotografije ostataka Brajanta i ostalih nastradalih, na šta je dobio odgovor da joj to nije potrebno i da je taj čin nemoralan, na šta se on branio da radoznalost izvlači najbolje iz njega, i da su svi policajci radoznali.

Meija je dalje fotografije podelio Džoiju Kruzu, koji je nastavio da ih šalje dalje, čak i sa običnim građanima. Tako je pokazao fotografije i vlansniku jednog bara i konobaru, a na kameri objekta vidi se i kako zumira prstima fotografiju kako bi mu pokazao posmrtne ostatke za koje je verovao da pripadaju Kobiju.

Konobar je nakon toga svima razglasio tu vest, a čak se i šalio na račun posmrtnih ostataka Kobija Brajanta, ali je gazda bara bio ozbiljno uznemiren prizorom, kao i čitavom situacijom, to ga je mučilo celu noć i smatrao je da ne neprimereno za jednog policajca da se tako ponaša i da deli sa drugima slike mrtvog Kobija, pa je odlučio da slučaj prijavi šerifu, pa je ubrzo pokrenuta i istraga.

Takođe, i Majkl Rasel je čuo glasine da postoje fotografije tela Kobija Brajanta, pa je poželeo da ih i on ima u telefonu, a Kruz mu je ubrzo i poslao fotografije, koje je kasnije i on počeo da deli sa prijateljima, među kojima je jedan sa kojim je tokom noći igrao igrice.

Podsetimo, Kobi Brajant je poginuo 26. januara kada je helikopter Sikorski S-76 kojim je upravljao pilot Ara Zobajan, udario u brdo oko Kalabazasa usled magle. Sa njim je u tom trenutku bila ćerka Điđi, a za nesreću je okrivljen pilot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading