CRVENO-BELI TREĆI PUT BOLJI OD CRNO-BELIH: Zvezda savladala bledi Partizan u večitom derbiju!

Autor:

Sport

14.03.2021

17:57 >> 20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u večitom derbiju u okviru 21. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden i Jaramaz

Crveno-beli su tako stigli do treće pobede ove sezone nad najlućim rivalom.

Meč je počeo veoma tvdo i veoma dugo trajala je rezultatska klackalica u prvoj četvrtini.

Posle pet minuta videli smo svega 12 koševa na meču. Potom stižu dve trojke i mini serija Partizana za prvo vođstvo crno-belih, 10:12, a onda Zvezda zahvaljujući pomenutom Voldenu dolazi do 15:14 na kraju prvog kvartala.

U drugoj četvrtini je Zvezda bila dominantnija ekipa i u jednom momentu imala čak 18 poena prednosti. Pokušavao je Aleksandar Matović tajm autom da probudi svoje izabranike, ali mu nije išlo, a u tim momentima se desila i jedna bizarna situacija.

Posle zakucavanja Uroša Trifunovića, koje je poništeno zbog povlačenja obruča, faul je napravio Duop Rit i nakon toga je došlo do koškanja Rita i Lojda sa Rašonom Tomasom, pa su podeljene i nesportske greške.

Crno-beli su uspeli da se vrate u meč zahvaljujući slobodnim bacanjima u tom finišu prvog poluvremena, ali je svakako Crvena zvezda imala lepu prednost od 41:34.

Crno-beli su početrom trećeg perioda došli do 41:38, ali i pored velike borbe i mnogo utrošene energije nisu uspeli da zadrže priključak. Zvezda se ponovo „odlepila“ na 55:44, ali ni to nije bilo dovoljno za mirniju završnicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tim iz Humske početkom poslednjeg perioda bio je na samo pet poena zaostatka (57:52), ali je Zvezda serijom 14:4 definitivno prelomila utakmicu i upisala 15. trijumf u regionalnom takmičenju.

Duop Rit je bio najefikasniji sa 15 poena, uz 7 skokova, Dejan Davidovac ga je pratio sa 14, Kori Volden je imao 12, a Ognjen Dobrić i Džordan Lojd (6as) po 10 peona. U poraženom timu Rašon Tomas je ponovo bio najbolji sa 17 poena, 14 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte, Nikola Janković je upisao 12 (5sk, 4as), a Ognjen Jaramaz 10.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 73:64

IV ČETVRTINA

10. minut - Pogađa Janković pod faulom, nije pogodio dodatno. Kuzmić pravi faul nad Tomasom, Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja. Radanov fauliran od Dangubića, polovičan sa linije penala. Četvrti faul Kuzmića, Janković ponovo ima penale, ovog puta pogodio je oba. Dangubić zakucava za kraj, Zvezda na kraju slavi sa 73:64.

9. minut - Koš Rita uz faul Jankovića, pogađa i dodatno bivši igrač FMP-a. Promašaj Pejdža za tri, Jaramaz kasnije fauliran. Izlazi lopta iz koša Tomasu. Biće slobodnih bacanja za Davidovca posle faula Tomasa. Pogodio je samo jedno. Tajm-aut Matović. 72:56.

8. minut - Davidovac blokira Tomasa. Krade loptu Uskokoviću i zakucava Tomas. 68:56.

7. minut - Nema pogotka Jaramaza. Sjajan prodor Lojda i asistencija Ritu za zakucavanje. Tajm-aut Matović. 68:54.

6. minut - Dobrić 2/2 sa penala. Ni Veličković ne pogađa trojku, 2/16 crno-beli imaju za tri. Volden ne pogađa iz velike daljine. 66:54.

5. minut - Promašaji Tomasa i Veličkovića. Dva promašaja Zvezde, nekako se odbranio Partizan. Dangubić nije ubacio trojku. 64:54.

4. minut - Volde pogađa pod faulom, a zatim neprecizan sa penala. Faul u napadu Veličkovića. Ceo koš promašio je Simonović. 64:54.

3. minut - Nije pogodio Rit za tri, skače Novica. Trifunović promašuje trojku, al skače Dangubić. Dangubić nije pogodio sa poludistance. 62:54.

2. minut - Sreća za Zvezdu, Dobrić je promašio ceo koš, a lopta je upala u ruke Ritu koji je lako pogodio zicer, tajm-aut Matović. Po jedna izgubljena lopta na obe strane, pa laki poeni Rašona Tomasa. 62:54.

1. minut - Dva penala za Tomasa posle faula Rita. Amerikanac 2/2. Trojka Lojda, loša odbrana Dangubića. Tomas nije pogodio sa poludistance, pa faul Dangubića u skoku. 60:52.

III ČETVRTINA

10. minut - Promašaj Jankovića za dva, pa Simonovića za tri. Veličković pogađa uz faul Simonovića, ali nije pogodio dodatni penal. Ipak, novi napad za Partizan. Jaramaz nije pogodio za tri, kraj treće četvrtine, Zvezda vodi 57:50.

9. minut - Kuridža ostao sam i promašio za tri. Lepo je prošao i pogodio Jaramaz, ima 10 poena. Faul u napadu sad pravi Uskoković. 57:48. 

8. minut - Faul u napadu Pejdža. Težak šut Lojda koji blokira Pejdž. Sad Veličković pravi faul u napadu. 57:46

7. minut - Dobra odbrana Tomasa. Pogađa Janković uz faul, ali promašuje dodatni penal. Davidovac ide na liniju penala i pogađa oba. 57:46.

6. minut - Tomas poentira na drugoj strani posle dobrog poteza JAnkovića. Trojka Kuridže. Blokira Kuridža Radovanovića, koji potom pravi korake. 55:44.

5. minut - Sjajna blokada Rita na Radovanoviću. Greši Dobrić. Odlična kontra Partizana, Tomas asistira za Jankovića. Radovanović šalje Rita na liniju penala, koji ne greši, Tomas je dirao loptu, pa dva poena idu Zvezdi. 52:42.

4. minut - Rit ostaje sam i ovog puta pogađa za tri. Janković greši. Davidovac lako prolazi Radovanovića. 49:40. 

3. minut - Rit ne pogađa otvorenu trojku. Trifunović pravi faul u napadu. Radovanović sjajno sačuvao Davidovca. Ne pogađa Tomas iz ne baš lake pozicije. 44:40.

2. minut - Janković pogađa. Dobrić poentira uz faul, a zatim i dodatni penal. Ponovo poeni Jankovića. 44:40.

1. minut - Zvezda ne koristi prvi napad. Izvrsno se snalazi i pogađa RAdovanović. Nije pogodio Simonović za tri. 41:36.

II ČETVRTINA

10. minut - Noko sjajan, upisuje nove poene. Faui, pa nespotski faul Noka, četiri bacanja za Jaramaza. Tri je pogodio Jaramaz. Fauliran Pejdž, nova bacanja. Bez greške Pejdž. Odbranio se Partizan Zvezda posle prvog poluvremena vodi sa 41:34.

9. minut - Sjajan koš Tomasa. Tajm-aut Radonjić. Greši Lojd, Pejdž fauliran u kontra napadu. Amerikanac bez greške sa linije za slobodna bacanja. Laki poeni Voldena za prekid serije Partizana. Dobrić blokira Pejddža na šutu za tri. 39:29.

8. minut - Rit faulira Veličkovića. Tajm-aut Radonjić. Kapiten Partizana bez greške sa linije penala. Pejdž faulira Lojda, a ovaj 2/2 sa slobodnog bacanja. Sjajan potez Veličkovića i asistencija za Tomasovo zakucavanje. Volden ne pogađa za tri. 37:25.

7. minut - Neverovatna greška Tomasa. Trojka Dobrića. Veliki prekid i dalje traje zbog koškanja na terenu. Posle svega dva slobodna za Trifunovića i nekoliko nesportskih grešaka za igrače oba tima. Oba je pogodio Trifunović. Dobra odbrana Partizana. 35:21.

6. minut - Dangubić dobija bananu. Tajm-aut Crvena zvezda. Nije pogodio Trifunović iz velike daljine. Rit je lako prošao Tomasa. 32:19.

5. minut - Ukrao je loptu Janković. Odlična odbrana Zvezde i poeni Lojda u kontri. Trifunović ne pogađa za tri. Dva promašaja za tri Zvezde i dva ofanzivna skoka, pa poeni Rita. 30:19.

4. minut - Pejdž promašuje otvorenu trojku, Uskoković zakucava u kontri. Dangubić sa linije penala 2/2. 26:19.

3. minut - Noko lako preko JAnkovića. Trifunović trojkom prekida seriju Zvezde od 10:0. Davidovac pogađa oba slobodna. Novi promašaj Dangubića za tri. 24:17.

2. minut - Noko krade loptu Jankoviću. Nošena lopta Voldena. Dangubić ne pogađa za tri. 20:14.

1. minut - Nova trojka Voldena. Loš napad Pejdža. Simonović nije pogodio za tri, ali jeste Radanov posle skoka u napadu, tajm-aut Matović. 20:14.

I ČETVRTINA

10. minut - Cigla Radanova za tri poena. Faul u napadu Jaramaza. Druga blokada Jankovića, pa promašaj Pejdža za tri poena. Trojka Voldena. Nije uspeo Dangubić sa zvukom sirene. 15:14 za Zvezdu posle prve četvrtine.

9. minut - Zicer je promašio Veličković. Noko istom merom uzvraća. Dangubi ć iz teškog šuta stiže do poena. 12:14.

8. minut - Nije pogodio Radanov. Težak promašaj Dangubića. Volden polaže loptu u koš. 12:12.

7. minut - Faul u napadu Davidovca. Pejdž sad pravi faul na drugoj strani. Volden nije uspeo da pogodi sa ogromne udaljenosti. Lepa akcija i prvi poeni Veličkovića. 10:12.

6. minut - Dobrar potez i poeni Jaramaza. Janković blokira Voldena. Radovanović ispravlja promašaj Tomasa. 10:10.

5. minut - Kuridža ne pogađa trojku. Dva promašaja Tomasa u jednom napadu. Ne pogađa Lojd na drugoj strani. Radovanović promašuje otvorenu dvojku sa distance. Trojka Davidovca. 10:6.

4. minut - Velika borba se vodi u hali Pionir. Tomas greši. Prva trojka Zvezde, pogodio je Lojd. Tomas ide na liniju penala, polovičan je Amerikanac. 7:6.

3. minut - Jaramaz krade loptu, Janković promašuje zicer. Zvezda ne uspeva da realizuje svoj napad. 4:5.

2. minut - Trojka Jaramaza na isteku napada. Novi llaki poeni za Davidovca. Prelepa akcija Partizana i prvi koš Tomasa. 4:5.

1. minut - Krenuo je treći večiti derbi u sezoni. Posle promašaja Jankovića, na drugoj strani DAvidovac upisuje prve poene na meču. 2:0.

UVOD

18:55 - Kao što je poznato Zvezda igra bez suspendovanog Lazića, dok za Partizan neće nastupiti Mika, Mozli i Zagorac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading