ABA liga: Bolan poraz Partizana

Autor:

Sport

18.11.2017

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpije u devetom kolu ABA lige 77:78.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje u "Pioniru"

Izabranici Mute Nikolića odigrali su najslabiju napadačku partiju ove sezone, ispustili su 10 poena prednosti sa poluvremena i zabeležili četvrti poraz u ABA ligi.

Partizan je sjajno otvorio meč i već u petom minutu stekao dvocifrenu prednost. Ređale su se trojke Andrića, Vilijamsa-Gosa i Marinkovića. Crno-beli su igrali dobrou odbrani i u prvoj četvrtini primili samo devet poena.

Razigrala se Olimpija u drugom delu. Pogodili su ljubljančani pet trojki i vrlo brzo se vratili u igru. Ipak, slovenački predstavnik nije uspeo da preokrene, Partizan se stabilizovao i boljom igrom u finišu vratio 10 poena prednsoti. Trojku sa više od pola terena postigao je Marinković u poslednjoj sekundi druge deonice.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Pripretila je Olimpija na startu drugog dela serijom 5:0. Korak po korak gosti su smanjivali prednost Partizana, i konačno poveli u 28. minutu. Igrači Partizana su mašili zicere i nisu koristili dobar skok u napadu, pa su Slovenci sa tri poena viška ušli u poslednjih deset minuta utakmice.

Smenjivale su se greške u napadu na obe strane u poslednjem kvartalu. Olimpija je držala prednost do poslednja četiri minuta, kada je nastao pakleni finiš. Partizan je postizao koševe sa linije slobodnih bacanja, a Olimpija se održavala u igru pogocima za tri poena. Gosti su u poslednja dva minuta ušli sa tri poena prednosti. Nikolić je pozvao tajm-aut i uspeo da trgne ekipu. Odlična odbrana i prodor Vilijamsa-Gosa vratili su prednost crno-belima. Ipak, u svom poslednjem napadu Olimpija je napravila tri skoka u napadu i Lorbek je sa penala vratio vođstvo gostima.

Ostalo je 19 sekundi da Partizan pokuša da trijumfuje. Međutim, Vilijams-Gos je petljao sa loptom, a Veličković iz teške pozicije nije mogao da pogodi i bodovi su otišli u Ljubljanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading