TAMNI VILAJET CRNO-BELIH: Najgora sezona Partizana od raspada SFRJ!

Autor:

Sport

12.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su u sredu uveče u Ljubljani, gde su prinudno bili domaćini pariskom Metropolitanu u šestom kolu F grupe top 16 faze Evrokupa, doživeli poraz (75:70), koji ih je koštao eliminacije iz Evrope, te je ova sezona definitivno izgubljena i već sada je najlošija od raspada SFRJ.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Crno-beli su u ABA ligi skorom 7-12 na samo dva poraza od Borca, koji je u zoni ispadanja, pre mesec dana su izgubili od koronavirusom osakaćene Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, pa današnji velikan iz Humske neodoljivo podseća na večitog rivala od pre decenije.

Naime, crveno-beli su se u sezoni 2010/2011. jedva spasli ispadanja iz regionalne lige budući da su s učinkom 8-18 bili pretposlednji, Evropu nisu ni igrali, takođe su eliminisani već u polufinalu nacionalnog Kupa, dok su u Superligi bili tek peti, pa im je izmakao i plasman u plej-of. Te sezone "parni valjak" je mleo sve pred sobom i uzeo triplu krunu, ali 10 godina kasnije sve je crno u Humskoj, crno da crnje biti ne može.

POTPUNI RESTART

Šta su razlozi posrtanja prvaka Evrope iz 1992. za Srpski telegraf analizira Zoran Sretenović (56), legenda igre pod obručima, koji je pet puta pokoravao Evropu (triput u klupskoj i dvaput u reprezentativnoj konkurenciji), a devedesetih je nastupao za oba večita rivala. Trofejni plejmejker koji već dve decenije gradi trenersku karijeru veruje da je ova sezona izgubljena za Partizan i da mora da izvuče pouke za narednu.

- Partizan je ušao u malo duži period loših rezultata i jasno je da stvari nisu postavljene na svoje mesto. Već dva trenera su promenjena, a aktuelni Aleksandar Matović je samo privremeno rešenje. Crno-beli se opraštaju od ove neuspešne sezone i sada je pravo vreme da naprave veliku čistku u svojim redovima da bi videli na koga mogu, a na koga ne mogu da računaju za buduću sezonu. Kola su krenula nizbrdo, to je jasno kao dan, ali ih je najpre potrebno zaustaviti, a zatim pokrenuti napred - slikovito objašnjava Sretenović za naš portal.

ŠANSA MLAĐIMA

Nekada odličan organizator igre smatra da je sada pravo vreme da Partizan pruži šansu mlađim igračima.

- Jesu crno-beli na samo dve pobede od Borca, ali ubeđen sam da neće ispasti iz ABA lige. Sada, kad nema pritiska rezultata, premda su izgubili 10 od zadnjih 12 mečeva, imaju idealnu šansu da provere mlađe momke koji bi mogli da budu važna karika u budućnosti. Takođe, moraće da raskrste s nekim strancima i navodnim zvezdama u ekipi da vide koga će zadržati. Recimo, Markus Pejdž je neprepoznatljiv ove sezone, dok je Rade Zagorac ostao samo na talentu, a bio je na pragu NBA lige pre nekoliko godina. Verujem da bi mali Uroš Trifunović mogao da donese dosta toga dobrog Partizanu - zaključuje Sretenović.

CRVENA ZVEZDA 2011.

- PRETPOSLEDNJA U ABA LIGI

- NIJE IGRALA EVROPU

- PETA U SUPERLIGI SRBIJE

- ISPALA U POLUFINALU KUPA

KK PARTIZAN 2021.

- NA DVA PORAZA OD ISPADANJA IZ ABA

- ISPAO IZ TOP 16 EVROKUPA

- ISPAO U POLUFINALU KUPA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading