POTRES NA JADRANU: Budućnost će igrati Evroligu sledeće sezone?

Autor:

Sport

11.03.2021

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Budućnosti bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić sa Bokanom i Čovićem

Prvi čovek Budućnosti Dragoslav Bokan najavio je da će Podgoričani igrati Evroligu sledeće sezone, ali preko Evrokupa, gde im se žreb "otvorio".

Bokan je govorio i o problemima u finansiranju "plavih" usled finansijske krize izazvane pandemijom koronavirusa, a indirektno je optužio državu da ne podržava u dovoljnoj meri klub iz "Morače".

Klub postoji da bi pravio rezultate, ali o troškovima mora da se vodi računa. Kovid je iskomplikovao poslovanje i funkcionisanje privrede, a na malom tržištu kao što je crnogorsko je pogotovo teško naći novac koji niste u startu planirali. Grad je uz nas svih godina otkad je na čelu nova uprava sa gospodinom Ivanom Vukovićem, ali dobijamo manje nego što je kolektivu kao Budućnost potrebno. Očekujemo veću pomoć od grada, a svakako od države, od koje ove godine nismo dobili ništa - izjavio je Bokan, pa je potom prešao na izglede Budućnosti u četvrtfinalu Evrokupa:

Trener ima jedan pristup, mi u klubu potpuno drugi, jer je on zadužen za sportski deo, a mi za organizaciju. Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik. U našem delu žreba nisu ni Virtus ni UNIKS, pa nam se otvara šansa da ove godine lakše dođemo do Evrolige kroz Evrokup, nego kroz ABA ligu, jer je Crvena zvezda kvalitetnija od svih potencijalnih rivala u polufinalu - zaključio je Dragoslav Bokan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading