MEDŽIK OSTAJE BEZ CRNOGORSKOG DŽINA I SNAJPERA TRIKOLORA: Orlando u velikom problemu, ZVEZDE NAPUŠTAJU BROD KOJI TONE!

Autor:

Sport

09.03.2021

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orlando Medžik, tim koji je uz dosta muke preko grbače poslednje dve sezone do plejofa vukao sjajni Nikola Vučević, konačno je odustao od plana koji ih je učinio mediokritetima, pa se najzad okreću obnjavljanju tima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Vučević, Evan Furnije i Terens Ros na izlaznim su vratima u Orlandu

Drugi najgori tim na Istoku sa skorom 13-23 godinama već kuburi sa igračkim kadrom, uglavnom zato što su, barem do sada, sedeli na dve stolice, onoj koja vodi u plejof ali ne daje nadu za osvajanje titule, i onoj koja nalaže da treba da se "tenkuje" kako bi se dobio što bolji pik, i samim tim potencijalni spas franšize.

Nisko je potonuo Orlando od kada je sada već davne 2009, predvođen Dvajtom Hauardom, Hidajetom Turkogluom i nekolicinom potcenjenih zvezda stigao do finala plejofa, ali bi radikalna promena u razmišljanju uskoro mogla da ih vrati na vrh. 

Nije Medžik bez talenta, daleko od toga, već taj talenat nije uklopljen kako moderna košarka zahteva.

Trener Stiv Kliford trener je koji forsira košarku stare škole, gde je centar sidro i u odbrani i u napadu, pa je jasno zašto popularni "Vuč" pod njim već dva puta dobija poziv za Ol-star.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučević je pod Klifordom već dva puta proglašen za Ol-stara, ali pobednička košarka nije usledila

Sve bi to bilo divno i bajno da oko crnogorskog džina ima igrača koji mogu da komplimentuju njegov stil, ali je to daleko od slučaja na Floridi.

Previše centara ima Orlando, a premalo bekova, dok je na poziciji pleja delovalo kao da su konačno pronašli rešenje sa tandemom Markel Fulc - Kol Entoni, ali je posle Fulcove povrede Entoni ustvari dobio priliku da kao ruki vodi napad i uči na svojim greškama.

Taj preokret, kao i očajan rekord tima, konačno su ubedili upravu i Kliforda da je vreme za drastične promene, pa će delovi tima koji nisu očigledan deo budućnosti biti trejdovani.

Nažalost, Vučević već ima 30 godina, dok većina tima nije ni prešla 25, kao i ugovor vredan još 46 miliona u predstojeće dve sezone, uz 24 u ovoj, pa je prvi kandidat da napusti tim.

Imajući u vidu da beleži spektakularnih 24,6 poena, 11,6 skokova i 3,7 asistencija po meču, spisak zainteresovanih veoma je dugačak, a prvi na listi bez sumnje su Boston Seltiksi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boston Seltiksi idealna su lokacija za popularnog "Vuča"

Kako prenosi Kevin O'Konor, NBA stručnjak, a ne Bajdenov doktor kako nas stalno podseća, Boston, Majami, San Antonio i Šarlot četiri su tima koja njuškaju oko ubice iz Crne Gore.

Počnimo od Seltiksa.

Robert Vilijams, Danijel Tajs, Tristan Tompson i Tako Fol nisu se pokazali kao centarska linija koja može da odvede Boston tamo gde žele da idu, duboko u plejof, pa uprkos sjajnog igri Ol-star dvojca, Tejtuma i Brauna, Seltiksi imaju skor od svega 19-17.

Uprava kluba iz "Bintauna" marljivo i strpljivo već godinama skuplja pikove u nadi da će moći da "podmaže" neki ozbiljan trejd njima, pa je upravo sad prilika za to, a ako je suditi po Vučevićevoj igri, on bi mogao da bude pravi čovek za njih.

Nije poznato šta Orlando traži za "Vuča", ali je jasno da bez pika prve runde i mladog prospekta bolje da se klubovi ne javljaju.

 

 

Dok Boston takvih ima na pretek, Šarlot ima samo par, pa je tek njihovo interesovanje potpuna misterija.

Da, Džordanov klub mora da dovodi zvezde putem trejda pošto nisu veliko tržište, i da, Džordan je veoma ambiciozan vlasnik, ali teško da će Nikola odabrati da pređe u tabor rivala sa Istoka, koji pritom ništa svetliju budućnost, barem dok Lamelo Bol ne izraste u superstara, nema. 

Pređimo na Majami. 

Hit se tek sada oporavlja od silnih povreda koje su ih strefile posle finala sa Lejkersima, pa bi u zaletu mogli da ugrabe još jednog jakog centra, i to potpuno drugačijeg od Ol-stara Bema Adebaja, i da pritom odmognu rivalu sa Floride.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mogu li legendarni Pet Rajli, Spolstra i Džimi Batler da ubede Vučevića da pređe kod rivala sa Floride?

Imaju i ugovore da izjednače Vučevićevih 24 miliona, pa bi neka kombinacija Kendrika Nana, Kelija Olinika, Igudale i pikova mogla da bude dovoljna za Medžik, ali čisto sumnjamo.

Za kraj smo sačuvali možda i najbolju opciju po Vučevića.

San Antonio još uvek vodi najveći košarkaški genije ikada, "Ludi Srbin" Greg Popovič, a kada je on u priči, nikada ne recite nikada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič bi od Vučevića mogao da napravi zaista elitnog centra, kao što je nekad sa Timom Dankanom

Iako to nije očigledno, Sparsi već dve sezone pokušavaju da se otarase Demara Derozana i Lemarkusa Aldridža, preplaćenih veterana koji svojim stilovima iz 20. veka više nemaju mesto u vrhu NBA.

Orlando očajnički treba igrač koji postiže preko 20 poena po utakmici, iako je neefikasan, pa bi upravo Derozan mogao da bude zamenjen za Vučevića pred 25. mart i kraj trejd sezone.

"Pop" bi u slučaju da dobije oružije poput crnogorskog centra bio kao dete sa novom igračkom, dok bi Vučević mogao da doživi renesansu u 30. i da postane zaista elitni centar.

Nije Vučević jedini igrač Orlanda koji je na tržištu, ističe O'Konor, već su i Evan Furnije, franucski snajper koji je razvio odličan tandem sa Vučevićem, i Terens Ros na tržištu.

 

 

Dok je Ros gori, ali ima podnošljivi ugovor, Furnije može da bude podrška glavnim zvezdama gotovo svakog tima u NBA, a ukoliko mu je san da juri titulu, nemojte se začuditi ako završi u taboru nekog od favorita.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading