TRINKIJERI PONOVO SRUŠIO ZVEZDU: Lučić vodio Bajern do pobede posle preokreta nad Zvezdom!

Autor:

Sport

02.03.2021

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Bajerna savladali su u Beogradu Crvenu zvezdu 78:76 u okviru 27. kola Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Džordan Lojd i Vladimir Lučić

Ovo je sedmi uzastopni poraz ekipe Dejana Radonjića u Evroligi.

Crveno-beli su ispustili prednost od +10 koju su imali u finišu trećeg kvartala, pa su na kraju doživeli i drugi poraz od Bajerna u ovoj sezoni.

Najzaslužniji za pobedu Bavaraca bio je bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić. On je sve svoje poene postigao u poslednjoj četvrtini, od čega su bili neki ključni šutevi. Lučić je meč završio sa 10. Imao je još i četiri skoka i dve asistencije.

Od njegovih saigrača najbolji je bio Vejd Boldvin, sa 27 poena.

Kod Zvezde standardno najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 26 poena, šest skokova i dve asistencije. Kori Volden je dodao 15, Ognjen Dobrić 13, uz šest skokova, dok je Jagodić-Kuridža ubacio sedam poena.

Ekipe su veoma loše otvorile utakmicu, naročito domaći, koji su do prvih poena stigli tek posle pet minuta igre. Igralo se dosta tvrdo, sa dosta promašaja, ali i faulova, na obe strane.

Zvezda je dobro otvorila drugi kvartal i u trećem minutu je stigla do vođstva. Bila je to serija od 10:2 za crveno-bele. Trinkijeri je morao da reaguje tajm-autom, obuzdao je nalet protivnika, ali nije uspeo da povrati prednost. Zvezda je napravila novu seriju (5:0), otišla na +8, ali je Bajern uzvratio istom merom, tako da je domaći tim na veliku pauzu otišao sa prednošću od 35:31.

Domaći tim je standardno loše otvorio drugo poluvreme, Bajern je prešao u vođstvo, koje je bilo kratkotrajno. Usledila je serija Zvezde od 8:0, kojom je ponovo preuzela inicijativu i prednost u ovom duelu. Ona je rasla do +10, činilo se da će ta razlika biti i na kraju trećeg kvartala, međutim, Boldvin je pogodio dalekometnu trojku.

Dramu u poslednjoj četvtrtini je uz zvuk za kraj prethodne neverovatnom trojkom najavio Boldvin. U poslednjoj četvrtini je bilo veoma neizvesno, na tri minuta do kraja je Bajern došao do minus dva, a ubrzo i do izjednačenja - 68:68.

Onda je zablistao Vladimir Lučić. Niti jednom nije bio precizan srpski košarkaš do poslednje četvrtine kada je najpre pogodio trojku, te doneo prednost svom timu. Rešetao je obruč Zvezde u finišu Srbin i Bajern je u poslednji minut utakmice ušao sa plus pet.

Lojd je na kraju pogodio trojku, ali je ona samo ublažila sedmi poraz u nizu Zvezde u Evroligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading