GRBOVIĆ POTPUNO SLOMLJEN: Bio je naš Dejvid Bouvi...

Autor:

Sport

01.03.2021

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Grbović, nekadašnji košarkaš Partizana je slomljen posle vesti o smrti legende crno-belih Milenka Savovića.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Grbović

Grbović, koji je sa Savovićem bio deo sjajne generacije Partizana, prisetio se dana kada su zajedno žarili i palili košarkaškim terenima.

- Savu poznajem od sezone 1978/79. godine, kroz juniorske reprezentacije do seniora, pa onda Partizan, gde smo se najviše družili. Da bi se bavio ovim sportom kojim se mi bavimo, da bi imao neki uspeh, ti moraš da imaš ekskluzivnu hemiju u ekipi. To je ekipa koja napravi vrstu prijateljskog 'klastera' i osvoji nešto. Bili smo više nego prijatelji. Što se njega tiče, bio je poseban tip, poseban košarkaš, zezali smo se da je on Dejvid Bouvi, tada velika zvezda, a da sam ja kao Springsting. Gile iz Orgazma mu je bio školski drug, pa smo govorili da je on u rokenrolu, mi u pikenrolu. Pomešana su mi sad osećanja, pomešana tako da se ne zna koje je teže od kojeg- rekao je Grbović za "Mondo".

RepublikaFoto: Starsport

Grbović, koji je direktor Beogradske arene, koja je protekle godine pretvorena u kovid bolnicu, kaže da mu je izuzetno teško što je njegov prijatelj izgubio najtežu bitku, onu životnu.

- Jako mi je teško palo saznanje da je izgubio tu bitku. Pošto je javna ličnost, uputio je i tu poruku da je jako važno biti oprezan. Kad se baviš profesionalnim sportom, moraš da rizikuješ, a on je ceo život rizikovao, ponašao se okrenut sportskom razmišljanju. Jako mi je teško… Na kraju krajeva, vreme koje smo proveli zajedno je najkvalitetnije vreme jer smo za njega žrtvovali to neko normalno vreme... Možemo da šaljemo poruke kakve god hoćeš, ako mi nemamo dovoljno svesti… Ako epitaf tih ljudi treba da bude da to nije obična bolest, već podmukla- rekao je između ostalog Grbović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading