KOJI SMOR: "Orlovi" ostali bez rivala, FIBA bi zamenom Srbiji MOGLA DA NAPRAVI OGROMAN PROBLEM na kvalifikacijama za OI!

Autor:

Sport

26.02.2021

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije moraće da sačekaju odluku FIBA o tome ko će da zameni Novi Zeland u predolimpijskom kvalifikacionom turniru, pošto Novi Zeland ipak neće moći u Beograd.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije ipak neće igrati sa Novim Zelandom tokom predolimpijskih kvalifikacija

Reprezentacija Novog Zelanda koja je trebalo da igra u predolimpijskim kvalifikacijama u Beogradu (29. juni - 4. juli) neće doputovati u Srbiju zbog globalne zdravstvene situacije.

Zato je FIBA odlučila da naknadno pozove reprezentaciju iz Azije sledeću po rankingu koja prethodno nije obezbedila učešće u Tokiju, ili se ne nalazi na spisku učesnika na jednom od četiri turnira.

Selekcija "Tol bleksa" u Beogradu je trebalo da bude u Grupi A sa Srbijom i Dominikanskom Republikom, dok su u grupu B smeštene selekcije Portorika, Italije i Senegala. 

RepublikaFoto: fiba.com
"Orlovi" će naknadno dobiti novog rivala u grupi A

Ukoliko zamena bude neka bolja selekcija, bez sumnje u taboru "Orlova" neće biti previše zadovolni.

Posle jednokružnog bod sistema prvoplasirani i drugoplasirani iz grupa odigraće polufinale po sistemu A1 - B2, A2 - B1. Pobednici polufinala igraće finalni meč za put na Olimpijske igre u Tokijo, prenosi "Mozzartsport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading