MILOJEVIĆEV DEBI IZ SNOVA: Srbija na Evrobasketu, NBA Petrušev ZABLISTAO Tbilisijem!

Autor:

Sport

19.02.2021

14:41 >> 17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrodošli na blog uživo našeg portala na kome možete pratiti dešavanja sa susreta 5. runde kvalifikacija za kontinentalni šampionat između Gruzije i Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Srpski centar Miroslav Raduljica

Košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Gruziju u 5. kolu grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Tbilisiju rezultatom 92:66.

"Orlove" je sa klupe uspešno predvodio debitant Dejan Milojević, a posebno se istakao as Mege Filip Petrušev koji je duel okončao sa čak 27 poena, uz šest skokova. Odličan je bio i bek francuskog Burža Danilo Anđušić sa 22 koša i pet asistencija, a trojke je šutirao sjajnih 5/6.

Gruzini su se držali do poluvremena (31:37), ali je u trećoj deonici proradio šut naših momaka van linije 6,75, što je uz odličnu igru Raduljice i Petruševa u reketu bilo dovoljno da se upišu važni bodovi.

Aktuelni vicešampion Evrope sada ima skor 3-2, a poslednji meč u kvalifikacijama na programu je u nedelju, rival je Švajcarska.

Tok meča iz Tbilisija mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Srbija je "pregazila" Gruziju sa 92:66

10. minut - Kraj susreta, bodovi idu put Beograda.

9. minut - Gruzija igra za čast, domaćin ne dozvoljava Srbiju trijumf od 30+razlike.

7. minut - Naši igrači su vezali par grešaka, a primetno je i opuštanje usled velike razlike (57:78). Dejan Milojević je reagova tajm-autom, za svaki slučaj, a usledio je i odgovor "orlova" preko Anđušića sa njegovom petom trojkom i 22 poena ukupno (58:81).

5. minut - Petrušev je zakucao za svoj već 24. koš (54:71), a Srbija je nastavila sa tečnom igrom u napadu, pa se čini da se domaćin polako "polaže oružje". Posle poena Avramovića puleni Dejana Milojevića su prvi put stigli do 20+ razlike, tačnije rezultat je 78:54.

3. minut - Sanadze je pogotkom sa penala kaznio "floping" Avramovića, a još dva poena je dodao Šermadini (54:65). Uzvratio je Raduljica, a Gruzini su pogrešili pa "orlovi" vode sa 13 poena viška - 54:67!

1. minut - Gruzija nije iskoristila prvi napad, pošto je proteklo predviđene 24 sekunde. Ipak, promašio je i Raduljica, pa još uvek nema promene rezultata u odlučujućoj deonici.

"Orlovi" imaju komfornih 65:51 pred poslednju četvrtinu

10. minut - Aleksa Avramović je pogodio sa distance (49:60), a penalima je odgovorio Šermadini svojim 14. poenom. U završnici treće četvrtine, Gruzini su pogrešili, Srbiji je ostalo 15 sekundi, što je iskoristio Miroslav Raduljica koji je iznudio faul. Avramović je pogodio u poslednjoj sekundi, pa naša selekcija sa velikih 14 razlike ulazi u odlučujući kvartal.

9. minut - Filip Petrušev je nastavio svoju dominaciju Tbilisijem - ima već 20 poena! Sjajno je izradio iskusnog Šermadinija na niskom postu. Burjanadze je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja za 49:57.

7. minut - Proradio je Duda Sanadze u redovima domaćina, ima već 13 poena, potom je promašio Avramović na ulazu, Zurosova četa prilazi na 45:53

5. minut - Anđušić je trećom trojkom vratio "orlove" na plus 13, a Dangubić je upisao pet poena u trećem kvartalu - 40:53.

3. minut - Tri vezana pogotka Srbije van linije 6,75, posle Anđušića pogađali su i asovi Partizana Jaramaz i Dangubić (46:33). Gruzini su uzvratili preko Burjanadzea smanjivši na 37:46, ali je Petrušev nepogrešiv - 37:48.

1. minut - Anđušić trojkom otvara drugi deo igre (40:31).

Srbija vodi sa 37:31 na poluvremenu

Kod "orlova", Petrušev ima 16, a Anđušić deset poena, dok je kod domaćina naturalizovani Amerikanac Frenkemp dvocifren (deset).

10. minut - Dve trojke je vezala naša reprezentacija preko Anđušića i Petruševa, a Franket je uzrvatio sa poludistance za 31:35.

9. minut - Srbija održava minimalno vođstvo, 24:27.

7. minut - Miroslav Raduljica je poentirao iz odbojke za "plus šest", "orlovi" su se potom još jednom uspešno odbranili, a koliko je tvrd meč svedoči i podatak da nijedna reprezentacija još uvek nije uputila precizan šut za tri poena.

5. minut - Gruzini su prvi put poveli na ovoj utakmici, rezultatom 16:15, a potom su izašli iz bonusa nakon što je Frenket faulirao Rebića. Omaleni plej "orlova" je pogodio oba slobodna bacanja, ali se rezultatska klackalica nastavlja novim poenima Šermadinija - 18:17. Danilo Anđušić je vezao tri poena, a Srbija je konačno došla i do lakih poena. Posle ofanzivnog skoka, Petrušev je stigao do dvocifrenog učinka za 22:18.

3. minut - Petrušev je asistirao Apiću za 15:12 u korist Srbije, oba sastava jako slabo šutiraju iz igre, posebno za tri poena. Nesportski faul je načinio Jaramaz, a to je kaznio Sanadze (14:15), a iz novog napada četa selektora Zurosa je promašila i svoju osmu trojku.

1. minut - Kurjanadze je pogodio "dugu dvojku" na otvaranju drugog kvartala (12:13), Anđušić nije kaznio penalom tehničku grešku Kurjanadzea zbog simuliranja, a Srbija nije iskoristila ni sledeći napad.  

Srbija ima prednost od 13:10 na kraju prve četvrtine

Filip Petrušev je postigao osam poena, a sa druge strane Šermadini i Frenkemp su postigli po četiri koša.

10. minut - Serija grešaka u poslednjem minutu prve deonice koja je završena vođstvom naše selekcije.

9. minut - Seriju Gruzije 8:0 prekinuo je Petrušev, nakon odličnog "pika" sa Jaramazom za 13:10 u korist Srbije.

7. minut - Šermadini je promašio desnim horogom, a Srbija je na pragu dvocifrene razlike (11:2). Domaćin je vezao dva koša, promenio je način odbrane, a posle faula u napadu Raduljice, Gruzija ima priliku da se potpuno veati u duel (11:6)

5. minut - Jaramaz je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, za sada sjajno funkcioniše odbrana Srbije koja je za pet minuta primila tek dva poena - 7:2.

3. minut - Prve poene za Srbiju dao je Filip Petrušev sa linije slobodnih bacanja. Potom je i Raduljica ubacio penale, pa "orlovi" vode sa 4:0. Naša selekcija je imala napad da uveća prednost, ali je Dangubić izgubio loptu, što je kaznio Frenkemp (2:4).

1. minut - Domaćini su promašili trojku, ali ni "orlovi" nisu uspeli da poentiraju, još uvek bez poena u Tblisiju.

Počinje utakmica u prestonici Gruzije

Pre početka susreta u Tbilisiju intoniraju se nacionalne himne Srbije i Gruzije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading