Zvezda na teškom gostovanju u Pireju

Autor:

Sport

16.11.2017

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Crvene zvezde otputovala je u Atinu na utakmicu 8.kola Evrolige sa Olimpijakosom.

RepublikaFoto: Starsport
Crvena zvezda u petak gostuje Olimpijakosu

Crveno-beli iz Pireja su u prethodnoj rundi savladali kao gosti „Fenerbahče" u Istanbulu nakon produžetka, i u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu u svojoj dvorani „Mira i prijateljstva" protiv ekipe Crvene zvezde.

Prvotimac Ognjen Dobrić smatra da u ovakvom NBA ritmu, ekipa što pre treba da zaboravi poraz protiv CSKA i fokusira se na naredne izazove.

- Treba da „očistimo" glavu i zaboravimo prethodnu utakmicu što pre, i pripremimo se za Olimpijakos što bolje. Istina, nemamo mnogo vremena do naredne utakmice, samo dan i po, ali daćemo sve od sebe, odradićemo nekoliko treninga u Atini, kroz koje ćemo pokušati i da se osvežimo i pripremimo.  Stručni štab sa svoje strane, takođe daje sve od sebe da spremni dočekamo tu utakmicu. Svaki meč u Evroligi, bez obzira na ishod, bili to pobeda ili poraz, donosi neko novo iskustvo i za nas kao igrače, ali i zajedno kao tim - rekao je Ognjen Dobrić.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Alimpijević

Trener Dušan Alimpijević dodao je da će biti teško sa Olimpijakosom pogotovo jer su sada na krilima pobede protiv Fenerbahčea.

- Jutro posle jedne slabe partije, mi jednostavno nemamo vremena da ulazimo u neke preduboke analize, ostavićemo to za Atinu,a ujedno ćemo se pripremati i za utakmicu protiv „Olimpijakosa", ekipe koja je dobila u sredu „Fenerbahče" u gostima. To je tim, a to sam već nekoliko puta naglasio, koji je uz pomenuti „Fenerbahče" i „CSKA" glavni kandidat za odlazak na Fajnal For i osvajanje trofeja. To je za nas otežavajuća okolnost, sada su puni samopouzdanja posle ovakve pobede, dočekuju nas i žele normalno da nastave svoj niz.  Mi za početak, moramo da uz dosta truda, damo sve od sebe i odigramo jednu mnogo bolju utakmicu od one koju smo odigrali protiv CSKA - rekao je Alipmpijević.

Meč Olimpijakos – Crvena zvezda mts igra se u petak od 20 časova u dvorani „Mira i Prijateljstva". Već u subotu crveno-beli pravo iz Atine putuju za Zagreb odakle će dalje autobusom produžiti za Zadar gde ih u ponedeljak od 18 sati očekuje utakmica 9.kola ABA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading