"VEČITI" TRILER ZA FINALE KUPA: Partizan i Zvezda odigrali meč za INFARKT, PENALI odlučili pobednika!

Autor:

Sport

13.02.2021

18:58 >> 22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika drama u Novom Sadu.

RepublikaFoto: Twitter/Printscreen/KK Crvena zvezda
Markus Pejdž (Partizan) šutira pored Džonija O'Brajanta

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su savladali Partizan sa 79:78. Velika drama viđena je u "SPENS-u" u samoj završnici, gde su praktično svi poeni postizani sa linije za slobodna bacanja, a lider tima sa Malog Kalemegdana bio je Džordan Lojd.

Amerikanac je postigao ukupno 24 poena, Davidovac je značajno popravio utisak u drugom poluvremenu, naročito u 4. kvartalu gde je preciznim izvođenjem slobodnih bacanja i ofanzivnim skokom režirao preokret.

Za crno-bele, Ognjen Jaramaz je bio na pragu dabl-dabl učinka sa 18 koševa i devet asistencija, Pejdž je dodao 16, a Erik Mika 11, uz pet uhvaćenih lopti.

Dakle, "parni valjak" neće odbraniti pehar kupa osvojen prošle godine u niškom "Čairu", a za njega će se boriti Crvena zvezda i Mega, koja je ranije danas nadigrala Vojvodinu.

Kraj polufinala, Crvena zvezda će na megdan Megi za trofej!

10. minut - Lojd je ponovo bio precizan sa linije slobodnih bacanja, čime je doneo svom timu pola koša prednosti (78:77). Tri ofanzivna skoka su napravili crno-beli u jako važnom napadu koji je okončao Rašon Tomas preciznim šutevima sa penala - 78:77. Dejan Davidovac je nakon faula Jaramaza pogodio dva slobodna vacanja i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

9. minut - Davidovac je pogodio penale, pa se nastavila smena u vođstvu dva tima. Jaramaz je iznudio faul Kuzmića, pa su crno-beli stigli do 76:75 pred poslednji minut.

7. minut - Lojd je trojkom "od table" doneo preokret Crvenoj zvezdi (70:71), a potom je faul napravio Branko Lazić. Usledila je rezultatska klackalica, pa nas očekuje prava drama u završnici polufinala kupa.

5. minut - Tomas je iskoristio dodavanje Mike (65:60), ali je Davidovac pogodio uz prekršaj iz nemoguće pozicije (65:63). Ipak, Pejdž je imao spreman odgovor, pa je svojom četvrtom trojkom vratio svoj tim na plus pet. Seriju pogodaka na obe strane "zaključio" je nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Simonović, košem za tri, pa je Sašo Filipovski primoran da zatraži minut odmora...

 

 

3. minut - Velika serija crno-belih. Pogodio je Mika jedno od dva slobodna bacanja, a Jaramaz je furioznim prodorom povisio na 63:55. Radonjić je reagovao tajm-autom, nezadovoljan činjenicom da su njegovi puleni još jednom katastrofalno počeli četvrtinu. Dejan Davidovac je ofanzivnim skokom smanjio razliku, a odličan meč igra Aleksa Uskoković koji je već postigao devet poena (63:60).

1. minut -  Tomas je otvorio završni kvartal poenima na obruču, a za crveno-bele je promašio Ognjen Dobrić.

Kraj, 3. četvrtine, crno-beli vode 58:55

 

 

10. minut - Rašon Tomas je trojkom uvećao vođstvo svog tima na 58:53, međutim u samom finišu je usledila greška Perkinsa koji za pet sekundi nije ubacio loptu u igru. To je kaznio Lojd, koji se još jednom "dokopao" penala - 58:55.

9. minut - Tim sa Malog Kalemegdana je napravio seriju od ukupno 11:2, pošto je Davidovac pogodio novu trojku, ali je Mozli odgovorio (55:51). Ipak, Lojd je bio precizan sa penala, pa je postigao svoj već 17. poen.

7. minut - Crno-beli su došli do novih poena, posle pika Jaramaza i Mike, ali je O'Brajant dao novu trojku - 53:46. Davidovac je skokom u napadu ispravio promašaj Lojda, pa se Zvezda vratila na pet koševa zaostatka (53:48).

5. minut - Uskoković je jedini poentirao za crveno-bele za pet minuta igre, "parni valjak" vodi sa 51:43.

3. minut - Bez poena na obe strane u drugom delu igre, serija grešaka i nepreciznih pokušaja na isteku napada. Mika je prvi poentirao za 48:40 na isteku trećeg minuta igre. 

1. minut - Počelo je drugo poluvreme u "SPENS-u". Crvena zvezda nije iskoristila prvi napad, kao ni crno-beli pošto je Tomas napravio grešku u koracima.

Partizan je na veliki odmor otišao sa 46:40

10. minut - Ognjen Kuzmić je serijom ofanzivnih skokova održao priključak za tim sa Malog Kalemegdana, a Jaramaz je pogotkom iz driblinga, preko ruke, sa distance doveo crno-bele na komfornih 46:38

9. minut - Lojd je prekinuo crnu seriju Zvezde, nakon što mu je Kuzmić asistirao iz ofanzivnog skoka, ali je Pejdž bio precizan van linije 6,75 za 42:34

7. minut - Dejan Radonjić je reagovao tajm-autom, nakon što je Zvezda stigla na "minus 9", posle koša Mozlija (39:30). Crveno-beli su bili polovični sa linije slobodnih bacanja, ali je usledila njihova dobra odbrana kojom su naterali Partizan na grešku, protokom vremena za napad. Ipak, pogrešio je i Kuzmić koji je loše postavio blok, pa mu je dosuđen faul u napadu.

5. minut - Duže vreme na semaforu stoji 37:30 za branioca trofeja, serija grešaka na obe strane.

3. minut - Odlične role Uskokovića i Davidovca, nakon čijeg koša u kontranapadu Zvezda prilazi na 30:28. Rade Zagorac je potom spojio pet poena, čime su crno-beli vratili sedam razlike (35:28).

 

 

1. minut - Sedmom trojkom Partizan dolazi do velikih osam razlike (30:22), a poentirao je Uskoković za crveno-bele (30:24).

Partizan vodi sa 27:22 nakon šuterski odličnog prvog kvartala

 

 

10. minut - Kapiten "parnog valjka" Novica Veličković pogodio je trojku, Dobrić je ubacio samo jedan od tri penala, a noim preciznim šutem sa distance Ognjen Jaramaz donosi crno-belima pet razlike - 27:22!

9. minut - Crno-beli konstantno vode, ali su u poslednjih par minuta malo popustili u napadu, dok O'Brajant košem uz faul donosi Zvezdi izjednačenje (21:21).

7. minut - Mika je dobro počeo meč, ima već četiri koša, na drugoj strani je najefikasniji Lojd sa sedam. O'Brajant je bio precizan za dva, posle ofanzivnog skoka, čime je smanjio zaostatak svog tima na samo minus dva (13:11).

5. minut - Mika je nastavio miniseriju crno-belih, a uzvratio je Marko Jagodić-Kuridža koji je smanjio zaostatak crveno-belih na 11:7. Zatim je i Lojd izvukao dva penala, oba puta je bio precizan, "parni valjak" i dalje vodi (11:9).

3. minut - Pejdž je pogodio i trojku, čime je anulirao poene Lojda za 5:2. Ipak, bivši as Valensije je odgovorio istom merom - 5:5. Posle toga, Dangubić je vezao dva koša, pa Partizan stiže do 9:5.

1. minut - Lojd je promašio prvi šut van linije 6,75, a prve poene je postigao Markus Pejdž preciznim pokušajem sa poludistance - 0:2.

Počinje "večiti derbi"

 

 

Pre početka meča intonirana je himna Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading