DOBRA, STARA VREMENA: Bivši košarkaš Partizana OGORČEN - naši stranci su pričali srpski, sad se igra samo za platu!

Autor:

Sport

05.02.2021

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Đorđe Gagić igra za litvanski Lietkabelis, ali se prisetio starih dobrih vremena kada je nastupao za Partizan...

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Gagić je u decembru je stigao u ekipu na čijoj klupi sedi Nenad Čanak, trener sa kojim je u drugom delu sezone 2018/19 sarađivao u Partizanu.

 

Srbin je oduševljen novoom košarke i posvećenosti u Litvaniji, pa smatra da bi naši klubovi mogli da se ugledaju...

 

- Kada su srpski klubovi ostvarivali najveće rezultate, tu je bilo toliko domaćih igrača i uvek su domaći igrači sve to vodili i bili nosioci. Ovde su posvećeniji njihovim igračima i imaju poštovanje. Kod nas kad dođe stranac on je kao Bog. To je tako samo kod nas, stranac je vau. Favorizuju se, a toliko boljih domaćih igrača imamo. U Litvaniji toga nema, domaći igrač je domaći igrač, kao što je generalno svuda u Evropi. Pogledajte Španiju, Italiju ili Tursku, domaći igrač je zakon, a kod nas se to najmanje poštuje. Klubovi uvek gledaju da se provuku i oko novca i oko svega kada je domaći igrač u pitanju, uzdaju se na emociju, kasne sa plaćanjem i na kraju kad treba da se prodaju bilo bi super i da se oproste neka dugovanja. Prošao sam kroz sve to i prolazim i dalje ali toga u Litvaniji nema. Gledaju da se prvo ispoštuju domaći košarkaši i to mi se sviđa. U inostrastvu ako kasni novac domaćim kasni i stranim igračima, a kao stranac u svakom segmentu moraš da bude bolji i da se nametneš da bi dobio poštovanje- rekao je Gagić za "Sportklub".

RepublikaFoto: Starsport
Đorđe Gagić

Sa ove distance i posle godina iskustva Gagić kaže da su se vremena promenila.

- Partizan i Zvezda imaju dovoljno kvalitetnih igrača da mogu da sastave bolji tim i da ostvaruju bolje rezultate, ali… Gledam mlade momke, sve se totalno promenilo, opterećeni su statistikom, promenile su se i glave tih igrača. Kao klinac jedva sam čekao da obučem dres i zaigram, sada se više priča ko ima koliku platu, izgubile su se neke vrednosti- kaže Gagić.

 

Imao je Gagić i u Partizanu inostrane saigrače, a posebno ističe period koji je proveo sa Duškom Vujoševićem.

- Imali smo Žofrija Lovernja, Lea Vestermana koji su se stopili sa nama. Mladi igrači, željni dokazivanja, druga priča. Sada dolaze gotovi igrači od 30 godina koji su dobro plaćeni, a naši stranci su, što Dule kaže, dolazili za stipendiju. Dolazili, radili, nije se osetilo da su stranci niti smo ih mi gledali tim očima. Borili su se za svaki minut i sjajno smo funkcionisali. David Bertans je pričao srpski, pre njega i Jan Veseli. Stranci su se uklapali sa nama, a ne mi sa njima. Boris Dalo je za dva meseca naučio srpski i to je bio jedan od pokazatelja da je Srbija zemlja košarke. Evo sad pričamo i "prolazimo" kroz te strance, a gledam ove koji sad igraju. Nebo i zemlja. Bili su mladi, borili za svaki minut, bila je zdrava konkurencija. Sada nemaš konkurenciju, on je plaćen i to je to- zaključio je Gagić za "Sportklub".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading