EKSKLUZIVNO! Pavlović iz prve ruke OTKRIO šta je Kobi radio U CIK ZORE!

Autor:

Sport

26.01.2021

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda nas napustila pre tačno godinu dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Starsport
Saša Pavlović i Kobi Brajant

Prošlo je ravno godinu dana od tragične pogibije jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobija Brajanta, koji je stradao 26. januara 2020. kada se njegov helikopter srušio u Kalabasasu u Kaliforniji. Pored legende Los Anđeles Lejkersa živote su izgubili njegova ćerka Đijana i još sedam putnika, a 366 dana sećanje na njih ne prestaje. Jedan od retkih asova sa ovih prostora koji su u kontinuitetu vojevali bitke sa Kobijem na parketima NBA lige je Aleksandar Saša Pavlović (37), bivši košarkaš Partizana, ali i Jute, Klivlenda, Minesote, Dalasa, Nju Orleansa, Bostona i Portlanda.

 

VELIKA TRAGEDIJA
 

Tokom 10 sezona u NBA Pavloviću je često zapadalo da čuva Brajanta, a prema njegovim rečima bila je to nemoguća misija.

- Čuvao sam ga na desetine puta. Znao sam mu svaku foru, svaki dribling, svaki pokret, ali bilo je teško. Moje je bilo samo da mu otežam da ubaci 30 ili 40 poena - počeo je za Srpski telegraf priču Pavlović, koji je danas član Upravnog odbora KK Partizan.

Rođeni Baranin je priznao da mu je Kobi bio idol.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron Džejms, Pavlovićev saigrač iz Klivlenda

Lebron na teren, Kobi već tamo
 

Imao je Saša Pavlović čast da igra protiv Kobija Brajanta, ali i da bude saigrač najboljem košarkašu današnjice Lebronu Džejmsu u Klivlendu. Otud i čuvena anegdota sa Olimpijskih igara 2008. godine.

- Kobi je bio poznat po tome što je trenirao najviše. Lebron i on su bili deo olimpijske reprezentacije SAD i Džejms je probao da impresionira Kobija tako što bi došao pre njega na trening. Ustao je u četiri sata ujutru, uputio se ka sali i čuo zvuk košarkaške lopte. Kobi je već bio tamo - ispričao je Saša.

- Kada je mene počela da zanima košarka tu je bio Kobi. I možda Alan Ajverson. Ne mogu da verujem da je prošlo već godinu dana kako je Brajant poginuo. Teško mi je tada pala ta vest. Mislili smo da godina ne može biti gora samo zbog njegove smrti, a onda nam se desila korona. To je velika tragedija za košarku, za njegovu porodicu, za sve ljude koji su bili u helikopteru i njihove najmilije. Košarka je izgubila velikana jer nije bilo čoveka koji je više voleo košarku od Kobija - kazao je Saša i ispričao kakav je razgovor vodio sa legendarnim Amerikancem.

- Imao sam nekoliko puta da razgovaram sa njim. Upoznali smo se na jednom ol-star kampu. Uvek je bio pun reči podrške, govorio je kako mora da se radi u košarci, što je i sam potvrđivao svojim delima.

 

RADIO NA SEBI
 


O Kobijevoj posvećenosti košarci svedoči i jedna anegdota u koju je bio uključen i njegov saigrač iz Lejkersa Vladimir Radmanović.

- Igrao sam za Klivlend, a gostovali smo Lejkersima. Vlada Radmanović me pozvao na večeru. Ja tamo, kad nema Kobija. Pitam gde je, kažu on je najverovatnije na treningu u dvorani. Takav je bio, nije provodio mnogo vremena sa ekipom, ali je uvek radio na sebi - ispričao je Pavlović.
 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading