CRVENO-BELII SIPALI TROJKE SA SVIH STRANA: Zvezda POKORILA Bar i poslala MOĆNU poruku svim rivalima!

Autor:

Sport

24.01.2021

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar sa 86:78 u okviru 16. kola ABA lige.

RepublikaFoto: KK Mornar/MEDIA pro
Kino Kolom

Srpski predstavnik sada ima skor od 11 pobeda i dva poraza dok su Barani na 12-3.

Crveno-beli meč su završili bez Dejana Radonjića, koji je isključen na startu četvrte četvrtine. Zvezda je nenormalno dobro šutirala na ovoj utakmici, pa je na kraju pogodila 17 trojki iz 34 pokušaja.

Srpska ekipa je odlično otvorila utakmicu. Mornar nije uspevao da postigne koš iz igre u prva četiri minuta, već su se bacanja upisali Luković i Nidam. Sve je to Zvezda koristila i preko Dobrića i Noka brzo došla do +10.

Mornar pravi seriju i vraća se u igru, pa su se u poslednja dva minuta obe ekipe raspucale i videli smo 47 poena u prvoj četvrtini. Na prvi mali odmor Zvezda je otišla sa tri poena prednosti.

Održavali su prednost u drugoj četvrtini i obe ekipe imale su po nekoliko mini-serija. Zvezda se odlepila ponovo na +8, ali Mornar serijom 6:0 stiže na dva poena zaostatka. Uzvraća Zvezda serijom 5:0 i dolazi do +7, ali ponovo se Mornar vraća i pred poslednjih 10 sekundi imali su samo poen zaostatka. U poslednjoj sekundi Zvezda postiže koš i na poluvreme odlazi sa +3.

RepublikaFoto: KK Mornar/MEDIA pro

Mornar je predvodio u prvom poluvremenu Vajthed sa 10 poena, koji je sve poene postigao u prvoj četvrtini, dok je na drugoj strani Dobrić ubacio 11, a Lojd 9 poena.

Mornar na startu treće četvrtine uspeva da izjednači rezultat i dođe do 43:43, a onda Lazić i O’Brajant trojkama donose Zvezdi +6. Džejkob Pulen doživeo je tešku povredu, pošto se sapleo i pao na parket, pa su ga izneli sa terena. O’Brajant je pogodio još jednu trojku, ali Gebrijel i Smit pogađaju uz faul i onda Davidovac faulira Gebrijela na šutu za tri poena i on sa linije penala donosi izjednačenje na četiri minuta do kraja treće deonice. Nakon izjednačenja, uključuje se Volden koji nije imao nijedan poen do tada. Pogodio je trojku uz faul i vratio Zvezdu na +4.

O’Brajant i Dobrić nastavljaju da pogađaju trojke, ali je fantastičan bio Gebrijel, koji je uzvraćao trojkama i poenima sa linije penala. Prednost iz prve četvrtine i sa poluvremena se nije menjala, pa Zvezda u poslednju četvrtinu ulazi sa +3.

Na startu četvrte četvrtine isključen je Dejan Radonjić zbog svađe sa stručnim štabom Mornara. Trojkama Lojda i Dobrića, Zvezda odlazi na +8. Kolom je pogodio za dvocifrenu prednost Zvezde na 7 minuta do kraja. Mornar je to brzo vratio na samo četiri poena zaostatka, posle trojke Vranješa i pogotka Gordića uz faul. Zvezda je mogla da uveća prednost, ali je Lojd napravio grešku u koracima i Noko ostao tri sekunde u reketu pre serije 6:0 Mornara.

 

 

Noko zakucavanjem i Lojd trojkom donose Zvezdi opet +9. Dobrić novom trojkom odvodi Zvezdu na +12 na četiri minuta do kraja. Uspela je Zvezda održi veliku prednost i da dođe do pobede.

Meč karijere odigrao je Ognjen Dobrić, koji je postigao 20 poena i šutirao 6/8 za tri poena. Lojd je ubacio 18 poena, a O'Brajant 14. Hold i Volden dodali su po 7, dok je Lazić postigao 6 poena. Po pet su ubacili Noko i Kolom, dok su po dva upisali Jagodić Kuridža i Davidovac. Samo se Kuzmić nije upisao, koji je odigrao jedan minut na ovoj utakmici.

Kod Mornara je najefikasniji bio Vajthed sa 19, dok je Smit ubacio 15 poena. Dvocifreni su bili i Nidam sa 13 i Gebrijel sa 11 poena.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading