SKANDAL: Srbina TERAJU iz NBA lige!

Autor:

Sport

16.01.2021

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rastanak na pomolu.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica uskoro bi mogao da napusti Sakramento Kingse. Bjelica očigledno nije više u planovima trenera Luka Voltona, pošto je propustio poslednje tri utakmice. Prethodno je izgubio mesto startera i kada je dobio priliku da igra imao je ograničenu minutažu.

Bjelica na leto postaje neograničeni slobodni agent i gotovo sigurno će napustiti Sakramento Kingse, prenose mediji iz Sakramenta. Pravo je pitanje – da li će ga Sakramento Kingsi trejdovati, kako bi izvukli nešto za pouzdanog igrača ili će ga pustiti da ode?

Postavlja se i pitanje da li će uopšte Bjelica ostati u NBA ligi, pošto ove godine puni 33 i dosta je realnije da se vrati u Evropu. Pre njega je to je učinio Bogdan Bogdanović, otišao je u Atlantu, a stručni štab je napustio Igor Kokoškov, koji je preuzeo Fenerbahče. Pre njih i Predrag Stojaković i Vlade Divac,kao generalni menadžer su napustili klub iz Kalifornije.

Nemanja Bjelica je u dosadašnjem delu sezone u proseku igrao 15 minuta, postizao je 6,6 poena imao 3,6 skokova i 1,9 asistenciju. Bivši košarkaš Crvene zvezde, Kahe Laboral i Fenerbahčea je u NBA ligu došao 2015. godine, kada su ga doveli Minesota Timbervulvsi. Bio je 35. pik na draftu 2010. godine, ali je tek posle pet godina stigao u najjaču košarkašku ligu sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tri godine proveo je u Minesoti, a u Kingse je stigao 2018. godine.Prošla sezona bila je mu je najbolja u karijeri, pošto je beležio 11,6 poena i 6,8 skokova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Adam

17.01.2021 03:58

Kao robovi...na pijaci robova. Kakvo ponižavanje...