SJAJNE VESTI IZ NBA: Reprezentativca Srbije TRAŽI POLA LIGE!

Autor:

Sport

14.01.2021

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eri "srpskih" Kingsa polako se bliži kraj.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Bjelica bliži se odlasku iz Sakramenta

Sakramento je poslednjih decenija važio za jedno od najpogodnijih mesta za Srbe u NBA.

Najpre su Divac i Stojaković dominirali u Kaliforniji, pa je onda Šekov omraženi rival postao i generalni menadžer, pa je eru "srpskih Kingsa" nastavio sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom.

Avaj, ništa ne traje zauvek, a posebno ne kada u NBA ne donosiš uspeh, pa je Vlade ostao bez posla, a za njim su uskoro krenuli i ostali Srbi.

Otišao je i Stojaković sa pozicije Divčevog saradnika, Bogdanović je izabrao Atlanta Hokse i 74 miliona dolara koje su nudili, a sada bi i Nemanja Bjelica mogao da promeni sredinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sjajni Srbin na poslednja dva meča Kingsa nije video parket

Svojevremeni MVP Evrolige godinama je deo rotacije Kingsa, ali je na poslednja dva meča misteriozno izostavljen.

Sakramento posle sjajnog starta pada na dno Zapadne konferencije sa skorom od 5-7, pa je trener Luk Volton odlučio da je vreme za drastične promene.

RepublikaFoto: Ap photo
Luk Volton glavni je razlog za Bjelicino nezadovoljstvo

Sakramento je sinoć poražen od Portlanda posle roler-kostera rezultatom 132:126, ali naša četvorka nije videla parket, i to drugi put za redom, pa sada razmatra budućnost u glavnom gradu Kalifornije.

Bjelica nije mlada u košarkaškim godinama, već mu je 32 leta, a oko prsta još uvek nema šampionski prsten, pa ne čudi želja da bude u ekipi koja se takmiči za titulu.

Imajući u vidu da će Hardenov trejd izazvati manje potrese širom lige, Bjelica će moći da bira gde želi.

Ugovor mu je podnošljiv, nivo igre konstantan mu je već godinama, u NBA se sve više cene visoki igrači koji mogu da šutiraju, pa, ko zna, možda "Srpski Durant" završi upravo kod onog pravog, u Bruklinu, kojima igrač poput njega dosta fali. Svakako mu udvarača neće zafaliti.

 

Ukoliko to ne bude opcija, već nam je poznata želja Jokića i kolege iz reprezentacije da zaigraju zajedno, pa bi, u slučaju da Nemanja ne bude previše skup, srpski tandem mogao da pravi čuda u Denveru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading