SRBIN NE MOŽE SAM! Jokiću, vreme je da NAPUSTIŠ Denver!

Autor: M. S.

Sport

14.01.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Nagetsa postiže fenomenalne rezultate od starta sezone i ruši sve rekorde u NBA ligi, za razliku od njegovog tima koji niže poraze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Centar Denvera Nikola Jokić

Naslov kultnog filma iz 1995. godine glasi "Šta sve možeš u Denveru kad si mrtav", a kada je reč o Nikoli Jokiću, pitanje bi glasilo: "Šta sve možeš u Denveru kad si superstar?" A odgovor bi bio - ne možeš ništa i možeš da sanjaš trofeje jer nemaš ekipu koja može da podrži tvoj talenat. Gotovo svakog jutra prosečan Srbin čita o fenomenalnim individualnim ostvarenjima momka iz Sombora, ali sve češće uz dodatak da njegov Denver ipak nije uspeo da slavi u NBA ligi. Tako je bilo i u noći između utorka i srede, kada je Srbin briljirao protiv Bruklina, ali su Nagetsi na kraju poraženi sa 122:116.

Nikola je postigao 23 poena, uz 11 asistencija, osam skokova i čak sedam ukradenih lopti, i bio je jako blizu dostignuća koje se zove kvadripl-dabl, do kog se dolazi kada ste dvocifreni u četiri statističke kolone. Postaje jasno da je prerastao ekipu iz Kolorada i da bi zbog toga, ako želi da osvaja NBA trofeje, morao da razmisli o begu iz Nagetsa. Denver je igrački slabiji nego minule sezone (otišli važni igrači uloge poput Džeremija Grenta i Torija Krega), a u aktuelnoj sezoni ima skor od pet pobeda i šest poraza. S druge strane, Jokić je posle dostizanja rekorda starog 60 godina, čiji je vlasnik Oskar Robertson (preko 200 poena, 100 skokova i 100 asistencija u prvih 10 mečeva u sezoni), protiv Bruklina došao do dostignuća koje nije viđeno 31 godinu. Postao je tek drugi centar koji je na jednom meču imao preko 20 poena i najmanje sedam skokova, a pre njega u tome je uspeo samo legendarni Hakim Olajdžuvon.

A legendarni centar naše reprezentacije Željko Rebrača smatra da Denver ne liči na sebe i da ih jedino Jokić održava u životu.

- Denver je ove sezone mnogo slabiji nego prošle. Prosto ne liče na sebe. Malo sam razočaran kako sve to izgleda. Posebno nakon prošle sezone, koja je stvarno bila dobra. Sada su mnogo daleko od tog kvaliteta. Stvarno se izdvaja od ostalih igrača i svakako se može reći da je on najbolji Srbin koji je igrao u NBA ligi - kazao je Rebrača.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/ V. Lukić
Naš proslevljeni reprezentativac Željko Rebrača

Bivši košarkaš Partizana, Panatinaikosa, Atlante i Detroita istakao je da bi Jokić morao da razgovara s čelnicima Denvera o planovima kluba ako se situacija ne popravi.

- Jokić ne može sam da igra. On bi morao da razmisli o svojim željama, ali i da razgovara s upravom Denvera kakvi su njihovi planovi za nastavak sezone. Očigledno je da situacija nije dobra i da mora nešto da se menja. Ukoliko Denver ne uradi ništa u narednih deset dana, propašće im sezona bukvalno - zaključio je Rebrača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading