FENER U NEVEROVATNOJ ZAVRŠNICI STIGAO DO POBEDE: Lorenco Braun čudesnim košem u poslednjoj sekundi srušio Zvezdu!

Autor:

Sport

07.01.2021

17:26 >> 19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Fenerbahčea sa 73:71 u 18. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Lorenco Braun i Branko Lazić

Odlučujući koš postigao je Lorenzo Braun uz zvuk sirene.

Tim Igora Kokoškova je slavio posle velike borbe i vrlo izjednačene utakmice.

Imala je Zvezda svojih šansi, +7 nekoliko minuta pre kraja, ali su gosti nekako uspeli da "iščušaju" pobedu "na mišiće".

Tim Igora Kokoškova je slavio posle velike borbe i vrlo izjednačene utakmice.

Njima je ovo osmi trijumf u sezoni, čime su se od crveno-belih, koji imaju 6-12, udaljili na tabeli.

Najefikasniji kod pobedničke ekipe bili su Pjer i Braun sa po 13 poena, dva manje je ubacio Marko Gudurić, koji je imao i osam skokova i tri asistencije.

RepublikaFoto: Starsport

Kod Zvezde je najbolji bio Džoni O'brajant sa 17 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su još bili Ognjen Dobrić sa 12, Dejan Davidovac sa 11, odnosno Kino Kolom sa 10 poena.

Tokom prvog poluvremena, kao uostalom i tokom čitavog meča, imali smo prilike da vidimo tzv. rezultatsku klackalicu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, igralo se dosta brzo, bez mnogo faulova i prekida. Nakon nešto boljeg starta gostiju, Zvezda je krajem prve četvrtine preuzela vođstvo serijom od 12:3.

Fenerbahče je dobro zaigrao na startu drugog kvartala i brzo se vratio u igru, a potom i vratio prednost na svoju stranu. Crveno-beli su vođstvo ponovo stekli zahvaljujući trojkama, posle toga ubrzo i ispustili, da bi Kolom drugu četvrtinu završio baš kao i prvu, pogotkom u poslednjim sekundama, 39:38. Fenerbahče je do koševa najčešće dolazio iz kontri, te ranih faza napada, dok je Zvezda svoje akcije vrlo često završavala šutevima za tri poena.

Drugo poluvreme bilo je veoma tvrdo, sa mnogo grešaka i malo koševa. Zvezda je svoje prve poene u trećem kvartalu postigla tek posle četiri i po minuta. Na njenu sreću, ni Fener se nije mnogo proslavio. Završnica ove četvrtine bila je brza, a završena je kao i prethodne dve, tako da su timovi u poslednjih 10 minuta ušli potpuno izjednačeni, 53:53.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Zvezda je poslednju četvrtinu bolje otvorila, u jednom momentu, na nekoliko minuta do kraja imala i +7. Međutim, malo po malo, gosti su se približavali i na kraju od meča napravili dramu. Razlika između dva sata je bila pet sekundi, crveno-beli nisu uspeli da postignu koš, ali na njihovu žalost, jeste Lorenzo Braun, koji je loptu uspeo da izbaci pre zvuka sirene i donese trijumf Fenerbahčeu.

Zvezda će novu šansu za pobedu imati 13. januara, kada će gostovati madridskom Realu.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

CRVENA ZVEZDA - FENERBAHČE 71:73 (22:18,17:20,14:15, 18:20)

IV ČETVRTINA

10. minut - Jeftina greška Zvezde. Nije pogodio De Kolo. Zvezda ima napad za pobedu. Nije pogodio Kolom. Lorenco Braun na drugoj strani pogađa za pobedu Fenera, Zvezdi je presudio njen bivši igrač. Pobeda Fenera 73:71.

9. minut - Veseli je izborio novi napad, ali ga je Gudurić upropastio teškim promašajem za tri poena. Trojka Dejana Davidovca. Tajm-aut Kokoškov. Pjer je sjajno okrenuo Radanova i iznudio dva penala, pogodio je oba Kanađanin oba. 71:71.

8. minut - Sjajni poeni Gudurića. Izlazi lopta iz košara Obrajantu posle šuta za tri poena. Nije pogodio De Kolo za tri. 68:69.

7. minut - Kuridža pogađa oba penala posle bespotebnog faula Braun Lorenca. Očajan potez i greška Veselog. Nema pogotka LAzića. Gudurić fauliran, Srbin siguran oba puta. Nije pogodio Kolom, skinuo mu je loptu sa obruča Veseli. 68:67.

6. minut - Greši Obrajant, Braun pogađa uz faul Dobrića. Tajm-aut Radonjić. Braun pogađa dodatno bacanje. Loš napad Zvezde i promašaj Lazića za tri poena. Odbranila se Zvezda 66:65.

5. minut - Promašaj Mahmutoglua iz čiste pozicije za dva. Gudurić faulira Dobrića, koji će imati tri slobodna bacanja. Pogodio je sva tri. Trojka Bartela. 66:62.

4. minut - Sjajno se snašao Obrajant i pogodio uz faul Mahmutoglua. Pogađa i dodatni penal Džoni. Volden krade loptu Mahmutogluu. Fener izašao iz bonusa posle faula Jana Veselog. Težak šut i promašaj Obrajanta. 63:59.

3. minut - Još jedna dobra odbrana Obrajanta. Iznudio je faul Gudurića Obrajant. Amerikanac 2/2. Mahmutoglu poentira iz prodora. Greši Kino Kolom. Pjer fauliran pod košem, pogađa Kanađanin oba slobodna bacanja. 60:59.

2. minut - Ostao je sam i pogodio za dva popularni Gudura. Dobrić pogađa uz faul Pjera, a onda ubacuje i dodatni penal. Sjajna odbrana Radanova i poeni Davidovca iz kontre. 58:55.

1. minut - Tri napada imao je Fener i nije uspeo da iskoristi nijedan. Obrajant nije pogodio. 53:53.

III ČETVRTINA

10. minut - Pjer se sjajno snašao pored Radanova na niskom postu. Veseli blokira Kuridžu. Nije uspeo Gudurić na drugoj strani. Posle tri četvrtine nerešeno Zvezda 53:53 Fener.

9. minut - Preko ruke pogađa pri isteku napada trojku Braun. Obrajant poentira uz faul, a onda ubacuje i dodatno bacanje. Edi se lepo izborio i pogodio sa poludistance. Trojka Radanova u poslednjoj sekundi napada. 53:51.

8. minut - Nije uspeo Fener iz dva napada do koša, a onda faul Hemiltona, pa Kuridža ide na liniju za slobodna bacanja. Polovičan Kuridža. Braun greši još jednom. Ali greši sad i Kolom, Braun promašuje zicer. Sad i Kuridža nepreciza, loša sekvenca na obe strane. 47:46.

7. minut - Nije obratio pažnju na vreme Radanov, nova izgubljena lopta Zvezde. Sjajan napad Fenera, Bartel ide na liniju penala posle faula Radanova. Pogodio je Nemac oba penala. Hrabri Radanov uspeva da iznudi dva penala i pogodi oba dva. 46:46.

6. minut - Kolom pronalazi Obrajanta, kome nije teško da probaci loptu kroz obruč. Odbranila se Zvezda sjajno, Obrajant je udario rampu Hemiltonu, nakon promašaja Bartela za tri. 44:44.

5. minut - Faul u napadu Duveriolua, Fener ispunio bonus. Ponovo bez poena Zvezda.Dobrić krade loptu. Konačno prvi poeni Zvezde u trećem periodu, Kolom je pogodio uz faul, a zatim i dodatni penal.Težak šut i promašaj Brauna. 42:44.

4. minut - Greši Bartel. Neverovatno, još jednom Zvezda gubi loptu, ovog puta krivac je Dobrić. Ne zna se ko je gori u drugom poluvremenu. Trojka Brauna, tajm-aut Radonjić. Obrajant ne pogađa za tri. 39:44.

3. minut - Katastrofalan napad Zvezde, ali Fener uzvraća istom merom. Promašaji Dobrića i Voldena za tri. 39:41.

2. minut - Sreća za Zvezdu, Ulanovas je ostao sam i promašio za tri. Treća greška Zvezde u tri napada u trećoj četvrtini. Sad greši i Gudurić. 39:41

1. minut - Loš napad Zvezde na startu drugog poluvremena. Trojka Ulanovasa. Još jedna izgubljena lopta srpskog tima. 39:41.

II ČETVRTINA

10. minut - Dva promašaja u nizu Gudurića, prvo za dva, pa za tri. Nekako se snašao i uposlio Veselog kome nije bilo teško da pogodi iz blizine. Pogodio je fantastično Kolom preko Gudurića. Zvezda posle prvog poluvremena vodi sa 39:38.

9. minut - Laki poeni Rita pod košem. Bartel uzvraća na drugoj strani posle dodavanja Veselog. Tajm-aut Radonjić Dejan. Gudurić izbija loptu Davidovcu. 37:36.

8. minut - De Kolo još jednom neprecizan. Ostao je sam i pogodio za tri Dobrić posle pasa Obrajanta. Nesporazum Gudurića i De Koloa. Spetljao se Volden. Kakva trojka Marka Gudurića. 35:34.

7. minut - Trojka Voldena pri isteku napada. Pjer se lepo snašao i poentiro sa niskog posta. Obrajant nije pogodio pod košem. 32:31.

6. minut - Loš napad Zvezde i promašaj Voldena za tri. Tajm-aut Kokoškov. Tećak promašaj Pjera. Nesportski prekršaj Edija. Davidovac 2/2 sa linije penala. 29:29.

5. minut - Nije pogodio Gudurić, ali greši Volden, pa Pjer zakucava u kontri. Kuridža ne pogađa za tri. Sad neprecizan i Veseli. 27:29.

4. minut - Ne pogađa Dobrić iz teške pozicije, ali Obrajant osvaja novi napad za Zvezdu. Još jedan promašaj Dobrića. Sad Edi ne pogađa za tri, ali Veseli ubacuje loptu u koš posle skoka Tomasa. Precizan Džoni Obrajant. 27:27.

3. minut - Nije pogodio Dobrić za dva. Otvorenu trojku ne pogađa Lorenco Braun. 25:25.

2. minut - Ne uspeva da uzvrati Mahmutoglu. Braun krade loptu Kolomu, pa njegov promašaj ispravlja Veseli. 25:25.

1. minut - Greši Kino Kolom. Lorenco Braun u svom stilu do samog obruča. Obrajant nije pogodio za tri. Pjer pogađa trojku, preokret Fenera za 40 sekundi. Tajm-aut Radonjić. Radanov je ostao sam i pogodio trojku. 25:23.

I ČETVRTINA

10. minut - Sjajno je odbranio Radanov Pjera, a onda Pjer šalje Obrajanta na liniju za slobodna bacanja. Oba puta precizan. Mahmutoglu pogađa za dva i prekida seriju Zvezde. Trojka Kina Koloma u poslednjem napadu u četvrtinu. Zvezda vodi posle 10 minuta sa 22:18. 

9. minut - Kuridža ispravlja promašaj Voldena. Sjajna odbrana Radanova. Kino Kolom po prvi put na terenu. Fener ispunio bonus. Kolom ide na liniju penala, Španac 2/2. 17:16.

8. minut - Obrajant kažnjava trojkom lošu odbranu Ulanovasa. Nije pogodio trojku Braun, ali je Lazić faulirao Duveriolua, koji će imati dva slobodna bacanja. Centar Fenera polovičan, ali su se Turci izborili za nov napad, Volden sjajno krade loptu De Kolou. 15:16.

7. minut - Novi poeni Ulanovasa. Jagodić-Kuridža neprecizan. Tajm-aut Dejana Radonjića. Odbranila se Zvezda. 10:15.

6. minut - Kuridža je uhvatio promašenu trojku Voldena, pa izgubio loptu. De Kolo poentira u ranoj fazi napada. Volden greši ovog puta, ali srećom Veseli promašuje zicer. Davidovac ispravlja promašaj Dobrića. 10:13.

5. minut - Prelepa akcija Zvezde i trojka Dobrića. Bartel ne može do koša. Greši Davidovac, što Gudurić kažnjava lakim poenima u kontra napadu. 8:11.

4. minut - Davidovac prekida seriju Fenera, pa De Kolo ne pogađa u ranom napadu. Očajan napad Zvezde na čijem kraju Davidovac dobija blokadu. Još jedan loš napad De Koloa. 5:9.

3. minut - Perfektna akcija i zakucavanje Jana Veselog. Gubi loptu Duop Rit. Strašan prodor i prvi poeni za Ulanovasa. 3:9.

2. minut - Nije ponovo uspeo da poentira Dobrić. Lep napad Fenera i poeni uz faul Bartela, pogodio je i dodatno. Gudurić krade loptu Dobriću. 3:5.

1. minut - Prve poene na utakmici postiže Jan Veseli. Dobrić nije, ali Volden jeste pogodio za tri poena. Bartel ne uspeva da uzvrati. 3:2.

UVOD

18:50 - Tim sa Malog Kalemegdana biće oslabljen neigranjem Džordana Lojda, Lengstona Hola i Marka Jagodića-Kuridže, dok Fenerbahče tih problema nema.

18:20 - Stanje na tabeli Evrolige pred duel Zvezde i Fenera.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading