BOGDANOVIĆ SLAB u porazu od Atlante, BJELICU I KINGSE DEKLASIRAO Golden Stejt, VUČEVIĆ Dončić DOMINIRAO TRIPL-DABLOM!

Autor:

Sport

05.01.2021

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minulo veče u NBA nije prošlo u znaku košarkaša iz Srbije, ali su zato momci iz regiona briljirali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sakramento i Bjelica deklasirani su od strane Voriorsa

Bogdanovićeva Atlanta poražena je od Nju Jork Niksa rezultatom 113:108, pa Hoksi tako nastavljaju da igraju na nivou protivnika. Ako je neprijatelj bolji, oni će biti bolji, a ukoliko je gori, i Atlanta će biti gora, pa ekipa iz Džordžije nastavlja da se klacka sa skorom 4-3.

Srpski snajper nije bio impresivan na ovom meču, barem ne tih 18 minuta kojih je proveo na terenu pre nego što se povredio. 
Njegove saigrače standardno je predvodio Trej Jang sa 31 poenom i 14 asistencija, dok su i Hanter sa 23, odnosno Kolins sa 18 poena probali da zaustave Nikse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trej Jang bio je sjajan sa 31 poenom i 14 asistencija

U toj nameri nisu uspeli, pa je Nju Jork preko Ar Džej Bereta (26 poena, 11 skokova) i sjajnog Džulijusa Rendla (koji inače šutira preko 70% za tri od starta sezone) i njegovih 28 poena stigao do identičnog skora ko Hoksi, 4-3.
Kingsi nisu se lepo proveli tokom kalifornijskog derbija sa Golden Stejtom, pošto su Voriorsi vodili od početka do kraja i pobedili 137:106.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stef Kari odigrao je još jedan sjajan meč sa 30 poena, devet skokova i osam asistencija

Stef Kari nadovezao se na meč sa 62 poena sa 30, uz devet skokova i osam asistencija.
Naš Nemanja Bjelica bio je među gorima na terenu, pa je meč završio sa indeksom korisnosti od -18, postigavši svega dva poena i uhvativši tri skoka.
Golden stejt sada ima skor 4-3, dok Kingsi imaju 3-4.
Orlando Medžik nastavio je sjajnu sezonu još jednom pobedom protiv Klivlenda.
Rezultat je bio 103:83, ali je moglo da bude i komotnije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučević i Orlando nastavljaju da dominiraju

Klivlend važi za jedno od prijatnijih iznenađenja od početka sezone, mladi Kevsi uklopili su se bolje nego očekivano, ali Nikola Vučević zaista igra na Ol-star nivou, pa je Orlando zbog njega na drugom mestu na Istoku sa 5-2.
Crnogorski džin završio je sa 23 poena, osam skokova, dve asistencije, dve ukradene lopte i čak tri blokade, dok ga je oporavljeni Eron Gordon pratio sa šest od devet trojki na putu ka 24 poena.
U ekipi Klivlenda najbolji je bio Kolin Sekston sa 24 poena.
Medžik je moćno otvorio meč, posle prve četvrtine već je bilo sedam razlike, ali se onda Klivlend trgao i dominirao do poluvremena. Klackalica se nastavila, pa je Orlando opet bio bolji u trećoj, a Klivlend u četvrtoj, ali je ekipa sa Floride ipak pobegla sa pobedom.
I Luka Dončić izgledao je odlično u pobedi Dalasa nad teksaškim rivalom. Maveriksi su pobedili 113:100, dok je Slovenac ostvario impresivan tripl-dabl sa 33 poena, 16 skokova i 11 asistencija. Boban Marjanović nije zaigrao na ovom meču.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dončić je imao monstruozni tripl-dabl!

Ostali rezultati sinoćnog NBA programa izgledaju ovako:

Šarlot - Filadelfija 101:118

Oklahoma siti - Majami 90:118

Boston - Toronto 126:114

Detroit - Milvoki 115:125

Indijana - Nju Orleans 118:116

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading