CRNO-BELI SAMLELI VENECIJU: Partizan 25 minuta bio očajan, pa uništio Italijane!

Autor:

Sport

29.12.2020

18:47 >> 21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su u odloženom meču Evrokupa Veneciju u Italiji sa 79:59.

RepublikaFoto: KK Partizan
Rašon Tomas

Crno-beli su tako na fantastičan način zatvorili turbulentnu 2020. godinu.

Partizan je slabo otvorio utakmicu i postigli su samo 11 poena za 10 minuta. Imali su čak osam izgubljenih lopti i za dva poena nisu pogodili do same završnice, kada je Janković dva puta pogodio zicer. Prethodno je Pejdž dao dve trojke i do poena su došli i sa linije penala. Ni Venecija nije blistala, ali su bili sigurniji i imali su +7 posle prvih 10 minuta (18:11).

Imali su i dvocifrenu prednost na startu druge četvrtine, ali je Partizan spustio zaostatak na samo četiri poena. Ipak, dalje od toga nisu mogli, s obzirom da su poluvreme završili sa 12 izgubljenih lopti i velikim brojem promašaja. Na poluvremenu bilo je +6 za Veneciju (33:27).

Venecija dolazi do najvećih +11 na startu drugog poluvremena, ali brzo to smanjuje Partizan serijom 7:0. Tomas je uzeo stvari u svoje ruke i serijom 7:0 doveo Partizan na samo minus dva. Pejdž pogađa za tri i donosi prvu prednost Partizanu od prve četvrtine. Pejdž je nastavio da pogađa i to je bila serija od 12:0, kojom Partizan dolazi do +3.

Nastavili su da poentiraju i Tomas i Mekintajer posle ukradenih lopti i to je bila serija 16:0! Partizan je došao do +7 i sjajna odbrana rezultovala je lakim poenima i velikim preokretom. Serija je išla i do 21:0 i Partizan je treću četvrtinu završio sa +10.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u poslednjoj četvrtini i održavao je prednost. Rutinski su održavali prednost i došli do još jedne pobede u Evrokupu.

Partizan su do pobede predvodili Tomas sa 17 poena i Jaramaz sa 12. Po 11 su dodali Pejdž i Trifunović, Mekintajer je dodao 9, Janković 8, a Dangubić 7 poena i 7 skokova. Još su se upisali Zagorac i Mika sa po 2 poena.

U redovima Venecije najbolji je bio Vot sa 21 poenom. On je jedini bio dvocifren. Šapel je dodao 8 poena.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

VENECIJA - PARTIZAN 59:79 (18:11,15:16,12:28)

IV ČETVRTINA

10. minut - Greše domaći košarkaši ponovo. Još jedna majstorija Trifunovića. Raspala se skroz na skroz Venecija i napravila još jednu amatersku grešku. Nije hteo Jaramaz da ide na koš. Pobeda Partizana 79:59.

9. minut - Janković ide na liniju za slobodna bacanja. Oba je promašio centar Partizana. Lepi poeni talentovanog Fosamaija. Faul u napadu pravi Jaramaz. 59:77.

8. minut - Maestralan prodor i koš uz faul Jaramaza, pogodio je i dodatni penal bek crno-belih. Venecija je promašila oba penala. Sjajni Trifunović nastavlja da puni koš rivala. Vot ispravlja promašaj Šapela. 57:77.

7. minut - Granitna odbrana Partizana, Venecija očajna. Mekintajer ne pogađa iz teške pozicije. Još jednom crno-beli fantastični u defanzivi, ovog puta Mozli je odradio sav posao. 55:72.

6. minut - Triufunović ne pogađa ovog puta za tri. Fosamai ubacuje prve poene. Jaramaz fauliran od strane Kazarina, pogodio je oba penala popularni Džeri. 55:72.

5. minut - Promašio je Vot trojku, nemaju rešenja domaći košarkaši za fenomenalnu igru Partizana. Razigrao se Mekintajer i pogodio iz prodora. Još jedna ukradena lopta crno-belih. 53:70.

4. minut - Rašon Tomas skače u napadu posle promašaja Trife, a onda laki poeni Mekintajera. Fantastična odbrana crno-belih, Venecija nije znala gde udara u ovom napadu. Trojka Jaramaza, raste prednost srpskog velikana. 53:68.

3. minut - Izlazil lopta iz koša Jankoviću. Mika faulira Vota, a onda pogađa samo jedan penal. Sjajni Trifunović pogađa još jednu trojku posle lepog napada Partizana. Vot posle faula Tomasa ponovo na liniji penala. Ovog puta pogađa oba penala. 53:63.

2. minut - Dva promašaja, pa pogodak Vota. Faul u napadu Erik Mika. Greši Šapel. 50:60.

1. minut - Dobro se snašao Janković i pogodio posle pasa Mekintajera. Šapel pogađa uz faul Mekintajera, a pogađa i dodatni penal Šapel. Mekintajer u svom stilu pogađa trojku. 48:60.

III ČETVRTINA

10. minut - Trifunović postiže trojku, sjajna treća četvrtina Partizana. Sada Tonut greši u koracima, Venecija u problemu. Sjajno je Janković prošao Potua i postigao nove poene za crno-bele. Tonut sa poludistance prekida seriju Partizana. Mekintajer ne pogađa sa pola terena, crno-beli posle 3. četvrtine vode sa 45:55.

9. minut - Sjajna odbrana Partizana i zakucavanje Jaramaza u kontri. Sada i Tomas krade loptu i zakuvaca. Novi tajm-aut za domaćina. Još jedna sjajna odbrana Partizana. 43:50.

8. minut - Ponovo su se spetljali i izgubili loptu igrači Venecije. Sve bolja igra Partizana. Sjajni Pejdž poentira iz floutera. 43:46.

7. minut - Kazarin je pogrešio, nagazio je aut liniju. Tomas je ostao sam i pogodio trojku, drži Amerikanac Partizan u igri. Odbranio se Partizan. Sjajni Tomas nastavlja dominaciju. Tajm-aut Venecija, pa trojka Pejdža. Vodi Partizan. 43:44.

6. minut - Očajan pas Dangubića, pa Vot ponovo zakucava, ovog puta u kontri. Tomas ne pogađa posle tajm-auta. Tri promašaja Partizana i na kraju konačno poeni Tomasa. 43:36.

5. minut - Pejdž ne pogađa svoju treću trojku. Ćirela je ostao sam na šutu i pogodio za tri. 41:34.

4. minut - Potu pravi faul u napadu. Tomas će imati dva slobodna bacanja posle faula Vota. Pogađa oba Tomas. Nije pogodio Šapel. 38:34.

3. minut - Potu, srećom, nije pogodio. Dangubić trojkom prekida seriju Venecije. Dobra i agresivna odbrana Pejdža. Vrlo lep pogodak Rašona Tomasa. 38:32.

2. minut - Venecija iz drugog napada preko Deja stiže do trojke. Greši Dangubić i laki poeni u kontri za De Nikolaoa. Mozli nije uspeo da zakuca preko Tonuta. 38:27.

1. minut - Ukrao je Mozli sjajno loptu košarkašima Venecije. Promašaji Dangubića i Mekintajera. 33:27.

II ČETVRTINA

10. minut - Mozli šalje Vota snažnim faulom na liniju penala. Polovičan Vot. Tajm-aut za Partizan. Konačno dobar potez Mekintajera i asistencija za Tomasa koji je ostao sam pod košem. Vot razbija Partizan, zakucao je sada centar Venecije. Mekintajer pogađa dva bacanja. Šapel umalo pogađa sa pola terna, posle 20 minuta Venecija vodi 33:27.

9. minut - Nova izgubljena lopta Partizana. Trojka Šapela iz ne baš lake pozicije. Promašio je Tomas, a onda i Dangubić. 30:23.

8. minut - Ćerela nije pogodio za tri. Lepo je prošao i pogodio uz faul Vota Dangubić. Ubacio je bek crno-belih i dodatni penal. Tajm-aut De Rafaele. Odbranio se Partizan. 27:23.

7. minut - Dva promašaja Zagorca, Trifunović hvata loptu u napadu. Ušao je u igru i odmah pogrešio Mekintajer. Laki poeni Kazarina posle dodavanja Deja... Tajm-aut Filipovski Saša. Katastrofalan potez i greška Trifunovića. Partizan ima 11 izgubljenih lopti. 27:20.

6. minut - Nekako se odbranio naš tim. Neprecizan Dandgubić posle "step-beka". Nema pogotka De Nikolaoa. 25:20.

5. minut - Tajm-aut Venecija. Tonut je faulirao Trifunovića, ali mladi igrač crno-belih sam polovičan sa linije za slodobna bacanja. Stoun nije pogodio za tri, iako ga je Zagorac samog ostavio. Greši Partizan. 25:20.

4. minut - Dobra rola Partizanovih visokih igrača, sad je pogodio i Janković. Dva promašaja Venecije. 25:19.

3. minut - Konačno se Partizan odbranio. Jaramaz ne pogađa trojku, ali lopta ostaje u posedu crno-belih. Novi poeni za Miku. Šapel sa poludistance precizan. 25:17.

2. minut - Ugurao je Mika nekako loptu u koš, prvi dobar potez Partizanovog Amera. Kazarin precizan za dva. Lepo je prošao i pogodio Zagorac. 23:15.

1. minut - Loši napadi na obe strane. Fantastično je pogodio uz faul Vot, a onda i dodatno ubacuje. Pejdž promašuje za dva. 21:13.

I ČETVRTINA

10. minut - Težak promašaj Jankovića. Vot pogađa dugu dvojku preko Mike. Očajan potez Jankovića i velika greška centra crno-belih. Lep napad i trojka Derkolea za kraj prve četvrtine. Venecija vodi sa 18:11.

9. minut - Pejdž nije pogodio za tri, ali je Janković uspeo da se izbori za loptu i poentira u nastavku akcije. Odbranio se ponovo Partizan. 13:11.

8. minut - Komičan potez Mike, ovome e prethodilo promašeno zakucavanje Deja. Dangubić posle faula, polovičan sa linije penala. Nije Partizan pokupio loptu pod svojim košem, pa u nastavku akcije Vot ide na liniju penala. Pogodio je oba. 13:9.

7. minut - Dej blokira Miku i to sa zemlje. Vot upisuje prve poene. Nekoliko promašaja Mozlija. Venecija ne pogađa za tri. 11:8.

6. minut - Gubi loptu Mekintajer. Nesporazum sada i košarkaaša Venecije. Pogrešio je Mekintajer, ali se iskupio sjajnom blokadom nad Tonutom. Još jedna dobra odbrana crno-belih. 9:8.

5. minut - Odbranio se Partizan. Tomas je lepo prošao i iznudio faul De Nikolaoa. Amerikanac pogađa oba. 9:8.

4. minut - Druga trojka Pejdža. Laki poeni Potua. Potu sad krade loptu Pejdžu i postže još lakše poene. 9:6. 

3. minut - Venecija ne može do prve trojke. Još jedan napad ne koriste crno-beli. Venecija to kažnjava trojkom. 5:3.

2. minut - Dobra odbrana Partizana, pa promašaji Dangubića i Tomasa. Tonut ubacuje prve poene za Veneciju. Loš napad crno-belih. 2:3.

1. minut - Krenuo je meč u Veneciji. Oba tima ne koriste prve napade na utakmici. Pejdž ubacuje prvu trojku. 0:3.

UVOD

20:10 - Tabela grupe A:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

19:45 - Evo šta je rekao Markus Pejdž pred duel u Italiji.

- Dobra je prilika pred nama da izađemo na teren snažno i da pokažemo sve ono što smo tokom ove pauze radili na treningu. Iako smo obezbedili plasman u Top 16, ova utakmica je važna za nas kao odrednica za nastavak takmičenja u Evrokupu i regionalnoj ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading