"DELIJE" SANJAJU DA SE PONOVI ZLATNA SEZONA: Zvezdaši u TRANSU zbog POVRATKA Radonjića!

Autor:

Sport

24.12.2020

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se samo ozvaničenje saradnje.

RepublikaFoto: Starsport
Proslavljeni trener Crvene zvezde Dejan Radonjić

Portal "RSB" zapalio je zvezdašku javnost informacijom da se crnogorski stručnjak Dejan Radonjić vraća na klupu crveno-belih, a "Delije" se sa ponosom sećaju na period u kome je on predvodio tim sa Malog Kalemegdana.

"Dejo" je sa Crvenom zvezdom osvojio po tri titule u ABA ligi, Superligi Srbije, kao i tri trofeja u Kupu Radivoja Koraća. Ipak, posebno mesto u memoriji zvezdaša zauzima sezona 2014/2015. Tada je tim sa Malog Kalemegdana osvojio triplu krunu, uz dominantan plasman u Top 16 fazu Evrolige sa pozitivnim skorom (6-4).

U narednoj sezoni, tadašnji šampion Srbije je otišao i korak dalje u elitnom takmičenju, predvođen Milerom, Kinsijem, Štimcem... Crvena zvezda je poražena u četvrtfinalu Evrolige od moskovskog CSKA, a verovatno će prvi cilj Radonjića u tekućoj sezoni biti da popravi očajan učinak od tek pet pobeda, koliko je četa Saše Obradovića izvojevala kolo pre kraja prvog dela.

Pored sjajnih rezultata, crnogorski stručnjak je bio omiljen i zbog koncepta igre, ali i promocije mladih igrača. U periodu od 2013-2017. godine, pod njegovim vođstvom, crveno-beli su postali prepoznatljivi po čvrstoj odbrani na kojoj su bazirali uspehe na domaćoj, regionalnoj i evropskoj sceni. Takođe, okosnicu tima činili su domaći, često mladi igrači, dok su se stranci dovodili samo na deficitarnim pozicijama, ili kao "ekstra kvalitet".

Podsetimo, Radonjić se nakon uspešne igračke karijere posvetio trenerskom poslu, pre Crvene zvezde vodio je podgoričku Budućnost, a potom je sedeo na klupi minhenskog Bajerna, gde je otpušten početkom 2020. godine. Potvrda njegovog imenovanja kao naslednika Saše Obradovića na Malom Kalemegdanu očekuje se u narednim danima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading