NBA SE VRATIO: Netsi IMPOZANTNI na debiju, GRADSKI RIVAL SAVLADAO ŠAMPIONE!

Autor:

Sport

23.12.2020

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj put se nismo toliko načekali da nam se vrati košarka u SAD, prošlo je nepuna tri meseca od kada su Lejkersi postali šampioni, ali k vragu ako nam svejedno nije nedostajala!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Klipersi su bez problema savladali šampione

Nestrpljivo smo čekali, pa i dočekali start nove NBA sezone, a ako je suditi po dva uvodna meča, biće ovo sezona za pamćenje.

Sezona je počela utakmicom između Golden Stejt Voriorsa i Bruklin Netsa.

Voriorsi će i ove sezone biti bez Kleja Tompsona, pa je breme nošenja tima ponovo samo na ramenima Stefa Karija. Iako svi znamo da je dvostruki MVP sposoban za to, njegove kolege nisu još uvek spremne da ga podrže, pa su Neti savladali Golden Stejt rezultatom 125:99.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejms Vajzmen i Voriorsi savladani su na startu NBA

Dok je ekipa iz Kalifornije bila bez nekoliko ključnih karika, Bruklin je konačno video Kajrija Irvinga i Kevina Duranta zajedno na terenu, a ako je suditi po njihovim nastupima, imaće mnogo čemu da se raduju njihovi navijači u bližoj budućnosti.

Durant kao da nije bio duže od godinu dana van stroja. U prvoj četvrtini već je ubacio 10 poena, dok je do poluvremena već odmarao sa 22. 

Nije morao da se stresira ni kada je sedeo, pošto je Irving sjajno preuzimao tamo gde je on stajao, pa je bio još bolji sa 26 poena.

Vredi pomenuti i Spensera Dinvidija, koji je na sjajan način dozvolio Irvingu i Durantu da meč završe ranije.

Sa druge strane Kari nije uspevao adekvatno da odgovori. Jeste završio sa 22 poena i 10 asistencija, ali nije to bio "onaj Kari", tako da briga oko njegovog oporavka posle povrede još uvek postoji.

Drugi pik na ovogodišnjem draftu Džejms Vajzmen već ističe kandidaturu za "rukija godine", pošto je preko centarske linije Netsa koja se sastoji od sjajnog Džereta Alena i Deandrea Džordana kucao po volji na putu ka 19 poena i šest skokova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bruklin Nets - Golden Stejt Voriors

Avaj, ništa od ovoga nije bilo dovoljno da pomogne ekipi Stiva Kera, pa su i ovu sezonu počeli sa porazom.

Meč između šampiona Los Anđeles Lejkersa i njihovih gradskih rivala, Klipersa, bio je nešto neizvesniji, ali su Lenard i Džordž odlučni da izbrišu neuspeh od prošle sezone iz umova navijača, pa su "Lejkšou" savladali rezultatom 116:109.

Duo Ol-starova u redovima Klipersa ubacio je odličnih 59 poena, imali su pomoć i saigrača, pa je sasvim skladno izgledao "drugi" tim iz Los Anđelesa u pobedi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pol Džordž bio je najbolji igrač na terenu tokom gradskog derbija

Lejkersi će morati da porade na timskoj igri pre nego što procvetaju, pošto su loše startovali i dozvolili rivalu da povede 20 razlike već na kraju prve deonice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serž Ibaka debitovao je za Kliperse protiv Lejkersa

Upalili su se izabranici Frenka Fogela u drugoj, pa su do poluvremena krckali vođstvo Klipsa, koje su spustili na samo poen prednosti pred poluvreme.

Tada se upalio Pol Džordž, pa je sa 15 poena vratio svojoj ekipi prednost, a Lejkersi od tada nisu uspeli da se vrate.

Najbolji u redovima Lejkersa bio je Džejms sa 22 poena i po pet skokova i asistencija, dok je među Klipersima prednjačio Džordž sa 33 poena, šest skokova i tri asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading